images

Italia: Amadeus clarifică - nu există planuri de anulare a Sanremo 2021

Comentariile recente ale directorului artistic al Festivalului de Muzică Sanremo, Amadeus, despre restricțiile generate de coronavirus care au dus deja la anularea Eurovisionului de anul acesta, au stârnit îngrijorare în rândul fanilor.

Amadeus a declarat recent că nu își poate imagina un Sanremo fără orchestră sau public în sală, ceea ce i-a făcut pe fani să creadă că ediția de anul viitor ar putea fi anulată din cauza pandemiei.

Dar se pare că Amadeus nu intenționa să transmită acesta mesaj, scrie wiwibloggs. Managerul său, Lucio Presta, a clarificat: „El nu a spus asta. Mai degrabă, el a spus că fără public este mai bine să mutați festivalul la o dată ulterioară. Pentru a fi mai exact”.

Amadeus este doar directorul artistic al Sanremo 2021, nu este în puterea sa să anuleze concursul direct.  Aceasta este o decizie care ar trebui luată de postul de televiziune RAI, scrie presa italiană de specialitate.

Alternative pentru Sanremo 2021 și selecția Eurovision a Italiei

Anularea Sanremo 2021 nu este o opțiune probabilă pentru RAI, mai ales că festivalul este metoda prin care este ales reprezentantul Italiei pentru Eurovision, scrie presa de specialitate.

Efectul pandemiei de coronavirus se resimte deja, mai ales că organizarea spectacolului din 2021 va avea loc cu o lună mai târziu decât de obicei - în perioada 2-6 martie 2021.

Dacă Sanremo 2021 ar fi amânat pentru o dată ulterioară, cel mai probabil asta l-ar împinge dincolo de termenul EBU pentru transmiterea cântecelor la Eurovision 2021. Cu alte cuvinte, Sanremo 2021 nu ar putea fi utilizat pentru a selecta reprezentantul Italiei pentru Eurovision.  În acest scenariu, RAI ar putea ajunge să își aleagă intern artistul pentru Eurovision, lucru pe care l-a făcut ultima dată în 2014 cu Emma Marrone.

Între timp, planificarea pentru Sanremo 2021 continuă. Amadeus a dezvăluit că unele propuneri au fost deja primite, iar întâlnirile cu casele de discuri au inceput luni, 7 septembrie.