images

Italia: RAI - întâlnire de urgență pe tema noilor restricții care afectează Sanremo 2021

Sanremo 2021, festivalul prin care Italia alege reprezentantul pentru Eurovision, pare să se fi lovit un alt obstacol în epoca pandemiei, potrivit wiwibloggs.  Guvernul italian a introdus noi restricții, ceea ce înseamnă că RAI nu poate folosi public live la Sanremo 2021.

Guvernul italian a introdus noi restricții într-un efort de a reduce impactul pandemiei de Covid-19.  Restricțiile au început pe 15 ianuarie și ar trebui să se încheie pe 5 martie.

Noile reguli permit producții de televiziune, inclusiv cele filmate în săli de concerte și teatre, cu condiția respectării măsurilor de siguranță. Cu toate acestea, regulile prevăd că astfel de evenimente ca Sanremo nu pot avea loc cu un public live.

Sanremo 2021 urmează să se desfășoare în perioada 2-6 martie, ceea ce înseamnă că pentru primele patru din cele cinci nopți spectacolul nu poatea avea public live.

Noile restricții ar fi luat RAI prin surprindere, potrivit media locale. Se spune că postul spera exact opusul, adică să aibă restricții mai relaxate până la debutul festivalului.

În acest context, RAI a programat o întâlnire săptămâna viitoare cu toți cei implicați, inclusiv directorul artistic Amadeus, municipalitatea Sanremo și sponsorii spectacolului.

Ce opțiuni există pentru Sanremo 2021?

O posibilitate este să se țină Sanremo 2021 fără public live. Se spune că aceasta este soluția dorită de sponsorii spectacolului, fiind văzută drept cea mai simplă modalitate de a merge mai departe cu spectacolul.  Sanremo este în primul rând o emisiune de televiziune cu o audiență redusă în direct.  În timp ce publicul creează atmosferă, el nu este o parte esențială a festivalului.

Ținerea lui Sanremo fără audiență live ar fi, de asemenea, în concordanță cu organizarea multor finale naționale Eurovision din Europa, unde televiziunile au ales să nu își asume riscul utilizării unui public live.

Organizatorii de la Sanremo au avut în vedere, de asemenea, o propunere ca publicul spectacolului să fie găzduit într-o navă de croazieră pe durata săptămânii Sanremo, cu teste zilnice, creând în esență o bulă fără Covid-19.  Cu toate acestea, experții în sănătate au subliniat că, dacă virusul ar ajunge pe navă, s-ar răspândi rapid.

O altă posibilitate este de a amâna Sanremo 2021. Se spune că RAI are în vedere o altă dată în a doua săptămână a lunii aprilie. Totuși, acest lucru ar perturba calendarele de marketing ale sponsorilor și planurile de lansare ale companiilor de discuri.

Ar însemna, de asemenea, că Sanremo 2021 nu ar putea fi folosit ca metodă de selecție a Italiei pentru Eurovision 2021. RAI ar trebui în schimb să selecteze intern un artist non-Sanremo pentru a respecta termenul limită al EBU de la mijlocul lunii martie.