images

Luxemburg: RTL anuntă că nu va participa la Eurovision Song Contest 2022

S-a confirmat că Luxemburgul nu se va întoarce pentru ediția din 2022 a concursului Eurovision din Italia.

Potrivit Eurofestivales, postul luxemburghez RTL Télé Lëtzebuerg a declarat că Marele Ducat nu se va întoarce la concurs. Este a patra ţară care confirmă că nu va participa, alături de Slovacia și Andorra. Iar Bielorusia nu se va întoarce pentru că postul lor public este sancționat de UER. De asemenea, este de așteptat ca Bosnia și Herțegovina să nu participe din cauza dificultăților financiare în curs.

Luxemburgul se numără printre naţiunile care au avut mult succes, în trecut, la Eurovision Song Contest, obținând 5 victorii impresionante înainte de a fi retrogradat după un rezultat slab în concursul din 1993. De atunci nu a mai revenit.

Au existat unele apeluri în țară pentru revenirea la concurs și guvernul luxemburghez a dezbătut chestiunea în 2016, după ce s-au facut petiţii. Din păcate, nu a existat nicio modificare și RTL a continuat să nu participe, în ciuda faptului că a fost membru EBU.

Au anuntat că restricțiile financiare sunt una dintre cele mai răspândite bariere în calea întoarcerii la concurs. Misiunea de serviciu public a RTL precizează că accentul lor principal ar trebui să fie furnizarea de știri luxemburgheze cetățenilor luxemburghezi și, din păcate, concursul Eurovision nu intră în această categorie.

Ediția din 2022 a concursului va avea loc în Italia, iar în prezent peste 20 de țări și-au confirmat participarea, numărul urmând să crească în următoarele luni.

foto: wiwibloggs