images

Marea finală a Eurovision 2021 se va încheia în jurul orei 00.45 CET | VIDEO

Într-un interviu pentru rtl nieuws, producătorul executiv al Eurovision 2021, Sietse Bakker, a dezvăluit că spectacolul său de anul acesta, finala de sâmbătă, se va încheia în jurul orei 00.45 CET, si a adăugat că interval acts nu vor dura atât de mult ca acum doi ani.

Cea mai lungă Finală Eurovision a fost cea desfășurată în 2019, care a durat 4 ore și 11 minute, pe fondul duratei foarte lungi a interval acts care au ținut peste o oră.  Acesta este motivul pentru care Sietse și echipa de producție din acest an au selectat Glennis Grace, Afrojack și Wulf ca spectacole pentru marea finală.

Sietse a adăugat că vor încerca să termine spectacolul cu mult înainte de 1 dimineața, urmărind ca acesta să se termine în jurul orei 00:45, ceea ce ar fi echivalentul celei mai scurte finale a spectacolului dintre cele recent desfășurate. În 2017 a durat 3 ore și 44 de minute.

În plus, el a fost întrebat și pe cine ar alege dintre Waylon și Ilse (The Common Linnets, Olanda 2014) dacă ar trebui, și fără îndoială, a ales Ilse, susținând că fără ea Eurovision Song Contest nu ar fi posibil acum la Rotterdam, deoarece ea a fost cea care l-a antrenat pe Duncan și l-a împins înainte, adăugând că încă mai face asta.

Nu se știe dacă Ilse va lua parte la vreo semifinală sau finală.  Pe de altă parte, câștigătorul Eurovision 2019, Duncan Laurence, va cânta de două ori, o dată pentru a deschide prima semifinală și apoi pentru a interpreta o nouă piesă în timpul finalei.

Semifinalele Eurovision Song Contest 2021 urmează să aibă loc pe 18 și 20 și mai, în timp ce marea finală este programată pentru 22 mai.  39 de țări vor concura pentru șansa de a deveni următorul câștigător al Eurovision.