images

Martin Österdahl discută despre potențiale modificări ale concursului Eurovision

Martin Österdahl a făcut publice câteva modificări pe care fanii le-ar putea aștepta pentru edițiile viitoare ale Eurovision Song Contest.

În timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri pe contul oficial Eurovision de pe Twitter, la #AskMartin, noul supraveghetor executiv al Eurovision Song Contest, Martin Österdahl a răspuns la câteva întrebări ale fanilor cu privire la viitoarele modificări ale formatului spectacolului.

În ceea ce privește mai multe orașe gazdă pentru un concurs, Martin a dezvăluit că acest lucru nu ar fi imposibil, dar că „va depinde de televiziunea gazdă și dacă ar putea convinge EBU ar fi o idee bună”.  El a dezvăluit, de asemenea, că dimensiunea arenei nu este cel mai important factor în luarea deciziei asupra unui oraș gazdă. De fapt, „o ambiție comună între televiziunea gazdă, EBU și, orașul este cheia”.

O altă schimbare de regulament discutată a fost legată de limita actuală de 6 persoane pe scenă în timpul spectacolelor.  Această regulă a fost introdusă în 1971, dar Martin a dezvăluit că organizatorii concursului „revizuiesc regulile anual pentru a menține concursul proaspăt și contemporan”.  Cu toate acestea, el a mai dezvăluit că organizatorii nu se opun revenirii la formatele de spectacole anterioare, sugerând că ar putea reveni si la purtătorii de cuvânt care citesc 8, 10 și 12 puncte, mai degrabă decât doar 12 puncte așa cum au făcut-o din 2016, nu ar fi  imposibilă.

Anunțurile referitoare la orice modificare a regulilor la concurs vin de obicei în urma unei întâlniri între membrii Eurovision Reference Group, care se întâlnesc de mai multe ori pe an pentru a discuta despre orice modificare a formatului spectacolului.