images

Membrii juriului Eurovision 2021 vor fi dezvăluiți în Marea Finală

195 de jurați vor vota la Eurovisionul din acest an. Ei vor fi prezentați în ​​noaptea Marii Finale a concursului, 22 mai.

De la o modificare a regulilor concursului din 2014, membrii juraților din toate națiunile concurente au fost dezvăluiți înainte de competiție. Acest lucru a avut loc în mod tradițional cu două săptămâni înainte de desfășurarea concursului. Dezvăluirea juraților înainte de concurs este menită să asigure transparență competiției.

Ce fac membrii juriului?

Fiecare dintre țările care participă la concurs are un juriu format din cinci persoane. Acești jurați votează repetițiile de îmbrăcăminte care au loc cu o seară înainte de fiecare semifinală și marea finală.

Repetiția este transmisă juriilor prin satelit, jurații urmărind în mod normal la studiourile televiziunii din țara lor. Scorurile juraților determină apoi 50% din rezultate.

Rezultatele votării juriului sunt dezvăluite integral după Marea Finală.

Cum se verifica?

Uniunea Europeană a Audiovizualului colaborează cu PwC pentru a supraveghea procedura de votare a juriului. PwC își rezervă dreptul de a efectua vizite inopinate la jurații care votează spectacolele pentru a se asigura că respectă regulile.

EBU și PwC lucrează pentru a verifica rezultatele juriului odată ce sunt transmise de către televiziune. În cazul în care se constată nereguli, rezultatele juriului națiunii infractoare pot fi declarate invalide.

În 2019, EBU a interzis juriului din Belarus să voteze în finală după ce membrii acestuia și-au dezvăluit parțial rezultatele într-un interviu după prima semifinală. Pentru a furniza un rezultat al juriului din Belarus pentru finală, UER a compilat o medie a țărilor cu înregistrări de vot similare. Cu toate acestea, s-a dezvăluit că UER a calculat incorect această medie.

foto: eurovision.tv, NPO/NOS/AVROTROS JOY HANSSON