images

Norvegia: „Cel mai important MGP organizat vreodată”

NRK dezvăluie mai multe detalii despre Marele Premiu Melodi 2021, inclusiv cei 12 finaliști.

Datele au fost deja alese și planul de bază cu cele șase spectacole a fost dezvăluit.  Și acum postul național norvegian NRK a oferit și mai multe informații cu privire la finala națională a Marelui Premiu Melodi 2021.

La o întrebare trimisă pe site-ul fanilor norvegieni Eurovision ESCNorge, managerul de proiect al MGP, Stig Karlsen, a vorbit despre planurile pentru finala națională 2021.

Karlsen a dezvăluit că marea finală de anul viitor va avea 12 finaliști, în loc de cei zece obișnuiți. La fel ca anul trecut, jumătate dintre finaliști vor fi selectați intern și jumătate aleși prin semifinale.

Numărul de finaliști nu este singura modificare față de formatul din 2020. Semifinalele nu se vor baza pe regiuni de data aceasta - toate cele șase spectacole vor avea loc în H3 Arena, situată în Fornebu, lângă Oslo.

Cu toate acestea, va rămâne formatul de duel al semifinalelor. Astfel, în fiecare semifinală, artiștii se vor confrunta în două dueluri, apoi câștigătorul fiecărui duel va avea de înfruntat un alt vot pentru a câștiga locul în marea finală din 20 februarie.

Dar aceasta nu este singura modalitate prin care un semifinalist poate ajunge la marea finală.  Anul acesta va exista un loc wildcard pentru care se vor lupta artiștii participanți.

Publicul va alege câștigătorul marelui premiu Melodi

Pentru toate semifinalele, spectacolul wildcard și finală, publicul va fi cel care va alege reprezentantul Norvegiei pentru 2021. Se va utiliza un sistem de vot online, iar Karlsen a promis că va funcționa 100% de data aceasta. Asta după ce, la începutul acestui an, NRK a primit multe critici pentru felul în care a mers sistemul de vot la finala din 2020.

Karlsen a promis, de asemenea, și o mare varietate genuri muzicale la Melodi Grand Prix 2021.