Organizatorii Eurovision 2021 au stabilit planuri realiste pentru luna mai
Acum putem confirma că un scenariu a fost exclus pentru competiție, lăsând încă 3 scenarii potențiale în joc.
Anul trecut, s-a anunțat că vor exista 4 scenarii potențiale în care Eurovision Song Contest ar putea avea loc în 2021. Pe măsură ce Concursul se apropie, a devenit evident care dintre ele nu mai este viabil.
Ce știm:
Evenimentul va avea loc în zilele de 18, 20 și 22 mai. Cu puțin peste 3 luni, organizatorii au convenit asupra unei abordări determinate, dar realiste, în faza finală a pregătirilor.
Sănătatea și siguranța tuturor participanților este prioritatea maximă. Ca răspuns la pandemia de coronavirus în curs de desfășurare, Uniunea Europeană a Radiodifuziunii (EBU) împreună cu televiziunile olandeze NPO, NOS și AVROTROS și orașul Rotterdam au exclus că al 65-lea Concurs poate avea loc „normal” în acest an. Acest lucru înseamnă că scenariul A nu va continua.
„Concursul Eurovision va reveni cu siguranță în luna mai, în ciuda pandemiei, dar, în circumstanțele predominante, este, din păcate, imposibil să organizăm evenimentul așa cum suntem obișnuiți”, a declarat Martin Österdahl, Executive Supervisor al Eurovision Song Contest.
„Suntem recunoscători pentru angajamentul și sprijinul reînnoit din partea orașului Rotterdam și sprijinul continuu al tuturor televiziunilor participante. Sperăm foarte mult să ne putem aduna la Rotterdam în luna mai și vom face tot ce putem în următoarele săptămâni pentru a realiza acest lucru. Cu o situație în continuă schimbare, ne luăm timpul pentru a ne asigura că putem găzdui concursul Eurovision în cel mai bun și mai sigur mod posibil ”, a adăugat el.
Ce urmează?
Organizatorii își vor concentra acum eforturile asupra Scenariului B. Această circumstanță ar presupune găzduirea unui eveniment la distanță socială cu artiști care se desfășoară în Rotterdam, păstrând în mod realist opțiunile de reducere a scalelor pe săptămână.
„Securitatea, sănătatea și siguranța tuturor participanților la Concursul Eurovision, de la echipă la artiști, este prioritatea noastră principală. Urmărim îndeaproape evoluțiile internaționale și continuăm să explorăm și să planificăm 3 scenarii revizuite (B, C și D) anunțate pentru prima dată în toamna anului trecut ”, a adăugat Österdahl.
O decizie suplimentară cu privire la modul în care va fi organizat Concursul va fi luată în următoarele săptămâni.
Sietse Bakker, producător executiv pentru gazdele NPO, NOS și AVROTROS, a declarat:
„Rămânând flexibili cât de mult putem, ne propunem să facem cel mai bun concurs de melodii Eurovision în aceste condiții. Obiectivul nostru principal este de a-i aduce pe cei 41 de artiști la Rotterdam, de a concerta cu toții pe aceeași scenă și de a-i acomoda pe jurnaliști să acopere concursul”.
Cele 3 scenarii planificate sunt:
Scenariul B: Distanțare socială
Toți cei care participă la Eurovision Song Contest la Ahoy Arena din Rotterdam ar trebui să practice distanțarea socială. Măsuri stricte de sănătate și siguranță (inclusiv teste frecvente de COVID) ar fi în vigoare la locul de desfășurare. Ar fi respectat un protocol pentru protejarea artiștilor, delegațiilor și echipei de pe site și din afara acestuia.
Dacă există delegații care nu pot călători la Rotterdam, artiștii lor vor interpreta „live-on-tape” cu un spectacol înregistrat. Cei care pot călători la Rotterdam își vor interpreta piesele în direct pe scenă.
Ar fi 9 spectacole (6 repetiții generale, 2 semifinale și o mare finală), fie fără audiență fie cu un public redus pentru a permite distanțarea socială. Capacitatea finală ar depinde de deciziile administrației locale. Vor fi activități în orașul Rotterdam desfășurate într-un mod sigur și responsabil.
Scenariul C
Un concurs Eurovision Song, de la Ahoy Arena din Rotterdam, dar delegații sau artiștii nu vor călători la Rotterdam. Gazdele și interval acts vor fi în continuare live de la Ahoy. Spectacolele, TOȚI participanții vor fi „live-on-tape”. Măsuri stricte de sănătate și siguranță (inclusiv teste frecvente de COVID) ar fi în vigoare la locul de desfășurare. Ar fi respectat un protocol pentru protejarea echipei tehnice și în afara acestuia.
Ar fi 9 spectacole (6 repetiții generale, 2 semifinale și o mare finală), fie fără audiență, fie cu un public redus pentru a permite distanțarea socială. Capacitatea finală ar depinde de deciziile administrației locale. Vor fi activități reduse în orașul Rotterdam desfășurate într-un mod sigur și responsabil.
Scenariul D
Un concurs Eurovision Song fără public și activități virtuale va fi luat în considerare pentru a explora orașul gazdă Rotterdam. Spectacolele tuturor participanților vor fi „live-on-tape”. Ar fi 9 spectacole (6 repetiții generale, 2 semifinale și o mare finală), dar fără public.