images

Polonia: TVP deschide înscrierile pentru Eurovision 2022

TVP acceptă acum piese de la artiștii care doresc să reprezinte Polonia la Eurovision Song Contest 2022.

TVP a anunțat că artiștii interesați pot aplica acum pentru a participa la selecția internă a televiziunii care va fi utilizată pentru a selecta reprezentantul polonez la Eurovision 2022. Publicul nu va avea un cuvânt de spus în selecție, cântecul fiind ales cu ușile închise pentru al doilea an consecutiv. Rezultatul acestei selecții interne va fi cunoscut până pe 2 ianuarie.

Artiștii care doresc să își înscrie cântecul trebuie să facă acest lucru până la 20 noiembrie. Artiștii trebuie să furnizeze o scurtă descriere biografică despre ei înșiși, împreună cu o fotografie și melodia pe care doresc să o cânte la Eurovision Song Contest 2022. Aceste informații trebuie trimise la eurowizja@tvp.pl.

Piesa concurentă nu trebuie să fie compusă de cântăreț, regulile standard ale concursului Eurovision se aplică înscrierilor. Grupurile pot participa, de asemenea, dar nu pot fi pe scenă mai mult de șase persoane și toți membrii trebuie să aibă vârsta peste 16 ani, pentru a se conforma regulilor EBU. Pentru toți participanții, cântăreții trebuie să locuiască în Polonia, dar nu trebuie să fie cetățeni.

Cântecul câștigător va fi ales de un juriu într-o selecție internă, în două etape. Un juriu format din 5 persoane va alege mai întâi trei piese pe care doresc să le mute în etapa a 2-a. Fiecare membru al juriului are, de asemenea, dreptul de a adăuga un cântec la a doua etapă.

Între 3 și 15 piese vor alcătui cea de-a doua etapă, în care melodiile lor vor fi evaluate pe o scară de la 1 la 10. Câștigătoare va fi melodia care primește cele mai multe puncte. Dacă există o egalitate, președintele comisiei va decide câștigătorul. Verdictul juriului va fi anunțat până la fata de 2 ianuarie 2022.

In 2021, Rafał Brzozowski a reprezentat Polonia la concurs cu piesa sa „The Ride”. Nu a reușit să se califice în finală, terminând pe locul 14 în a doua semifinală. Rafał Brzozowski și piesa sa au fost selectate de TVP într-o selecție internă.