images

Room service! 3.000 de camere de hotel din Rotterdam rezervate delegațiilor Eurovision 2021

Deși EBU este încă așteptat să confirme ce scenariu va fi utilizat pentru Eurovision 2021, hotelurile din Rotterdam au deja planul făcut, sperând într-un reviriment al industriei odată cu organizarea celebrului festival.

Furnizorii de cazare din oraș au pregătit în jur de 3.000 de camere pentru delegațiile preconizate să călătorească la Rotterdam pentru Eurovision 2021, scrie wiwibloggs, citând presa olandeză.

Roel Dusseldorp, președintele Asociației Hoteliere din Rotterdam, a declarat un ziar național că s-a făcut o rezervare în bloc anul trecut, după ce EBU a confirmat că Eurovision 2021 va rămâne la Rotterdam.

Hotelurile din Rotterdam au păstrat, în esență, același număr de rezervări pentru Eurovision 2020, mai spune acesta. Camerele sunt destinate delegațiilor concurente, jurnaliștilor și organizatorilor Eurovision. Cu toate acestea, în această etapă, nu este confirmat dacă același număr de delegații vor putea călători la Rotterdam în luna mai.

Dusseldorp spune că rezervările Eurovision sunt un pas pozitiv pentru hotelurile din Rotterdam, care au făcut față unei scăderi a numărului de oaspeți din cauza pandemiei. El mai menționează că, dacă Eurovision 2021 va permite și public live, hotelurile din Rotterdam îi vor putea găzdui, de asemenea.

Patru scenarii potențiale pentru Eurovision 2021

Deși rezervările au fost făcute, acestea nu sunt încă confirmate.  EBU va trebui mai întâi să decidă ce scenariu va folosi pentru Eurovision 2021 - și, împreună cu acesta, câți membri ai delegației și mass-media vor veni la Rotterdam.

EBU a planificat patru scenarii prin care vrea să se asigure ca Eurovision poate continua, indiferent de restricțiile generate de pandemia actuală.  Cu toate acestea, doar unul dintre scenarii permite un număr de delegații și mass-media „normal, ca de obicei”.