images

Rotterdam Ahoy: A șasea zi de repetiții

Pe 13 mai, în cea de-a șasea zi a repetițiilor, reprezentanții Big Five ( Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie) și ai Olandei au urcat pe scena de la Rotterdam Ahoy.

Ziua a 6-a a repetițiilor a fost un maraton de zece ore pe scena principală. Toate delegațiile au ajuns la Rotterdam Ahoy și se poate simți, cu adevărat, entuziasmul lor.

A avut loc prima repetiție a celor din Big Five și a artiștilor care reprezintă națiunea gazdă - Olanda.

Italia a dat startul repetițiilor Big Five, cu trupa rock Maneskin cântând „Zitti E Buoni”, care se traduce „Taci și fii liniștit”. Nu au tăcut și cu siguranță nu au fost liniștiți. Sesiune a de repetiții a debutat cu efectul puternic produs de apariția lui Damiano David, în pantaloni argintii, cu toate luminile scenei asupra lui.

(w640)

Måneskin, Italia

Repetițiile au continuat cu Jendrik din Germania, care a interpretat piesa „I Don’t Feel Hate”. El a susținut un spectacol amuzant și optimist, întregit de dansatori, instrumente, dansuri și o mână uriașă care dă degetul tuturor.

(w640)

Jendrik, Germania

A urmat Olanda, Jeangu Macrooy profitând la maximum de jumătatea de oră pe scenă pentru a interpreta „Nașterea unei noi ere”. A fost un spectacol puternic care a prezentat talentele vocale și dansante ale lui Jeangu și utilizarea frumoasă a fundalurilor grafice uriașe pentru a însufleți și mai mult cântecul.

(w640)

Jeangu Macrooy, Olanda

Barbara Pravi din Franța a adus un spectacol  simplu și frumos pe care mulți oameni au fost încântați să îl vadă. Reprezentația ei a surprins claritatea și eleganța melodiei sale, „Voilà”, cu o atmosferă care a fost livrată prin utilizarea anume a reflectoarelor.

(w640)

Barbara Pravi, Franța

După Franța, am sărit peste Canal către Regatul Unit, cu James Newman care a repetat piesa „Embers”. Spectacolul său a prezentat patru dansatori de sex masculin și trâmbițe uriașe. A fost un moment înălțător și energic.

(w640)

James Newman, Marea Britanie

Și, în sfârșit, pentru primele repetiții, Blas Canto, din Spania, a interpretat „Voy A Quedarme”. Dacă piesa nu era deja suficient de romantică, luna gigantică și fundalul stelelor au dat acestei frumoase balade o calitate de vis.

(w640)

Blas Cantó, Spania

La aceste repetiții, am văzut câteva modificări subtile ale camerelor, dar, în afară de o rochie nouă pentru Malta’s Destiny și o pereche de ochelari pentru Benny Cristo, montarea a rămas la fel ca la prima semifinală.

(w640)

Benny Cristo, Cehia

Am văzut fiecare artist cântând cel puțin o dată, așa că spectacolele live de săptămâna viitoare încep să se adune.

Programul zilei 7 (repetiții secundare)

  • Georgia
  • Albania
  • Portugalia
  • Bulgaria
  • Finlanda
  • Letonia
  • Elveția
  • Danemarca

Foto: EBU / Thomas Hanses