images

Scenarii pentru organizarea Concursului Eurovision 2021

Decizia cu privire la scenariul în care va avea loc Concursul Eurovision 2021 va fi luată în 4 până la 5 săptămâni.

Sietse Bakker, producătorul executiv al Eurovision Song Contest 2021, a scris pe Twitter că va fi luată o decizie cu privire la scenariul în care se va desfășura acest concurs în acest an, care va fi luat în 4 până la 5 săptămâni. Patru scenarii diferite au fost subliniate de Uniunea Europeană a Audiovizualului în septembrie, cu privire la modul în care Eurovision 2021 ar putea avea loc, de la complet la distanță până la un concurs normal cu public live.

Scenariul A - Concursul normal Eurovision.

Concursul Eurovision care se va desfășura în mod normal la Rotterdam, delegațiile putând călători în oraș pentru concurs. La locul de desfășurare ar urma să participe fani, plătitori de bilete cu loc. Acest lucru depinde de lansarea unui vaccin COVID-19 și de disponibilitatea testelor.

Scenariul B - Concurs Eurovision Song cu distanțare socială.

Toți oamenii ar trebui să fie la cel puțin 1,5 metri distanță unul de altul în orice moment. Toate spectacolele ar avea loc la Rotterdam, dar un public redus ar fi permis în arenă. Numărul de persoane din fiecare delegație și numărul de ziariști ar fi limitate.

În cazul în care numărul spectatorilor ar fi restricționat, va fi organizată o nouă extragere pentru a decide cine dintre deținătorii de bilete pot participa la spectacole.

Scenariul C - Eurovision Song Contest cu restricții de călătorie.

Un Concurs Eurovision îndepărtat social, cu spectacole în direct din Rotterdam, cu un public limitat. Dacă există restricții de călătorie, delegațiile care nu pot călători la Rotterdam vor înregistra în țara lor. Toate spectacolele vor fi apoi difuzate, împreuna cu un amestec de spectacole live de la Rotterdam.

Scenariul D - Concursul se va desfășura într-o configurație similară cu Junior Eurovision 2020.

Toate spectacolele vor fi înregistrate de către participanți în țara lor natală, cu un spectacol live produs de la Rotterdam.