images

Slovenia: Ana Soklic lansează „Amen” pentru Eurovision 2021 | VIDEO

Ana Soklič, reprezentanta slovenă pentru Eurovision 2021, a dezvăluit mesajul din spatele piesei sale „Amen”.

Într-un interviu la emisiunea RTVSLO 1 Vikend paket, Ana a explicat că versurile melodiei sunt parțial autobiografice și transmit mesajul de a rezista, chiar și prin vremuri întunecate. Când a fost întrebată despre utilizarea repetată a cuvintelor „Amen” și „Aleluia” pe tot parcursul cântecului, ea a răspuns: „Folosesc întotdeauna aceste două cuvinte cu sentimentul intuitiv că am ales calea corectă, pe care o subliniez cu aceste două cuvinte. Este un sentiment interior. Pe de o parte, avem parteneri care stau lângă noi și, pe de altă parte, fiecare persoană este ea însăși. O persoană gestionează atât de multe lumi în sine și ceea ce simte că este cel mai bun din ea, de obicei, dă roade. ”

Ana a vorbit și despre sentimentele sale dintre amânarea Eurovision 2020 și pregătirile pentru Eurovision 2021: „Este foarte dificil să rezum în câteva fraze ce perioadă interesantă a fost pentru mine. Este o mare responsabilitate să aștepți un an,  în subconștient îți este întotdeauna teamă că nu vei putea păstra acea energie autentică încă un an.”

Ana a mulțumit echipei pentru concursul din acest an: aranjorul Žiga Pirnat și co-compozitor al piesei, Bojan Simončič, corul afro-american Gospel - care o susține și conferă mai multă profunzime spectacolului - și co-compozitorul Charlie Mason.

Ana Soklič a spus că este deschisă la îmbunătățirea performanței înainte de concurs: „Un sfat pe care l-am primit în ultimul an a fost să salut nu numai lucrurile pozitive, ci și pe cele negative. Îmi place să le aud, deoarece acestea sunt întotdeauna un bun punct de plecare, astfel încât să pot actualiza în continuare situația în ceea ce privește întregul pachet. Încă văd cum un lucru mic, ar putea fi îmbunătățit. Sunt prietenă cu oamenii cu care lucrez și creez; ei au întotdeauna o ușă larg deschisă pentru a-și spune părerea. Pentru că pot îmbunătăți următorul pas. ”

Ana va interpreta „Amen” în prima jumătate a primei semifinale din 18 mai.