images

Țările de Jos: Mia Nicolai și Dion Cooper merg la Eurovision 2023

Mia Nicolai și Dion Cooper sunt reprezentanții Olandei la Eurovision Song Contest 2023 de la Liverpool.

Știrea a apărut pe Aan de Slag!, la NPO Radio 2 în dimineața zilei de 1 noiembrie. Cei doi concurenți nu se cunoșteau în urmă cu doi ani, când Duncan Laurence, câștigătorul Eurovision 2019, și partenerul său, Jordan Garfield, i-a unit pe cei doi artiști. Cei patru au scris împreună piesa câștigătoare, aleasă în unanimitate de comisia de selecție.

Eric van Stade, directorul general al AVROTROS, a declarat în numele comisiei de selecție:

„Am primit o mulțime de cântece anul acesta, în special de la tinere talente, ceea ce este o mare realizare. Dion Cooper și Mia Nicolai sunt ei înșiși tinere talente neconvenționale, precum și compozitori care au o poveste de spus. Comisia de selecție a fost, fără excepție, pozitivă în ceea ce privește melodia lor, în care vocile lucrează frumos împreună. Deși nu putem spune prea multe acum despre melodie, apreciem că ea este distinctă, deschisă și semnificativă și nu avem nicio îndoială că se va evidenția într-un sens pozitiv în rândul concurenților Eurovision.”

Mia Nicolai are 26 de ani și face muzică de la vârsta de trei ani. După ce a locuit la Londra, Melbourne și Mexic, în prezent, își are domiciliul în Los Angeles. Ea a lansat primul ei single „Set Me Free” în 2020. Al doilea single „Mutual Needs” a fost cântat în emisiunea Zane Lowe Radio.

Dion Cooper are 28 de ani și a început să cânte la chitară la 15 ani. A lansat primul său EP, „Too Young, Too Dumb”, în 2021.

Piesa Miei și a lui Dion pentru Eurovision 2023 va fi lansată la o dată ulterioară.

S10 a reprezentat Olanda la Eurovision 2022 cu „De diepte”, prima melodie în limba olandeză din concurs, din 2010. Ea a terminat pe locul 11 ​​în Marea Finală, obținând 171 de puncte, inclusiv 12 puncte de la juriul italian.

 

Sursa: eurovoix.com