images

Theodor Andrei a participat la a doua semifinală Eurovision

Theodor Andrei a cântat joi, 11 mai a.c, pe scena Eurovision 2023 de la Liverpool, iar evenimentul a fost transmis în direct şi în exclusivitate pe canalele TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, începând de la ora 22.00. Reprezentantul României nu s-a calificat pentru marea Finală a concursului.
  • Publicul din România a putut vota artistul preferat din Semifinala din 11 mai a.c prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,00 Euro+TVA/ SMS primit plus 0,05 Euro+TVA/ SMS trimis)

  • Fanii din țările care au participat în a doua semifinală la Eurovision 2023 l-au putut vota pe Theodor Andrei cu piesa“D.G.T. (Off and on)", pe 11 mai, indicativul artistului fiind 03

  • Semifinala a doua a fost transmisă în direct și în exclusivitate pe 11 mai, de la ora 22.00, pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+.
  • Finala, care se va desfăşura la M&S Bank Arena, va fi difuzată în direct şi în exclusivitate pe 13 mai, de la ora 22.00, pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+.
    .

Românii din țară nu l-au putut vota pe Theodor Andrei, conform Regulamentului concursului.

Fanii din ţările care au participat alături de ţara noastră în cea de-a doua Semifinală Eurovision, respectiv cei din: Danemarca, Armenia, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Georgia, San Marino, Austria, Albania, Lithuania, Australia, au putut să-l voteze pe 11 mai 2023 pe interpretul melodiei “D.G.T. (Off and on)".

De asemenea, întrucât în cadrul Semifinalei Eurovision din 11 mai a.c. au fost ascultate și piesele Spaniei, Marii Britanii şi Ucrainei, cei aflați în aceste state au putut să-l susțină şi ei pe reprezentantul ţării noastre.

Theodor Andrei a avut indicativul 03 (ordinea de intrare pe scenă), acesta fiind numărul pe care românii din diaspora au putut să îl trimită la numărul afișat pe ecran în țara din care au urmărit concursul Eurovision.

După numărarea voturilor, s-a anunțat faptul că reprezentantul României nu s-a calificat pentru Marea Finală Eurovision. Acestea au fost țările declarate câștigătoare:

(w500)

Numerele de telefon/ SMS, precum şi tarifele aferente, au fost afişate în fiecare ţară de către televiziunea publică care a transmis competiţia muzicală.

Fanii din România și-au putut vota favoriții prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,00 Euro +TVA/ SMS primit plus 0,05 Euro+TVA/ SMS trimis).

„Abia aştept să urc pe scenă, energia mea e la cote maxime şi sunt entuziasmat să arăt întregii lumi un show care se focusează pe valoarea artistică a melodiei. Încurajez pe toţi românii de pretutindeni să voteze cu sufletul pentru tinereţe, pentru o piesă altfel, cu spirit liber, cu dragoste şi cu energie de Rock'N'Roll! Va fi şi emoţionant, şi exploziv simultan. Vă mulţumesc din suflet pentru toată susţinerea. Votati indicativul 03 la numărul afişat pe ecran. Multă dragoste! Make love not war. Give peace a chance!”, a declarat Theodor Andrei.

Despre Eurovision:

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) are loc în Marea Britanie care organizează concursul în numele Ucrainei din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări.

Semifinala a doua şi Finala, care se vor desfăşura la M&S Bank Arena sub sloganul „United by Music”, sunt transmise în direct şi în exclusivitate în zilele de 11 şi 13 mai, de la ora 22.00 pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională organizată de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

ESC se realizează în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume şi este transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Pentru alte informaţii, vă rugăm să ne transmiteţi solicitările dumneavoastră la: eurovision.romania@tvr.ro

Echipa Eurovision România

Mulţumim partenerului Echipei României la Eurovision: Wizz Air.

Photo credit: Chloe Hashemi/EBU