images

Azerbaidjan: Peste 200 de melodii trimise pentru Eurovision 2023

Șeful delegației, Vasif Mammadov, a dezvăluit că peste 200 de melodii au fost trimise selecției azere pentru Eurovision 2023.

Peste 200 de melodii au fost trimise pentru a reprezenta Azerbaidjanul la Eurovision Song Contest 2023. 12 Xal notează că majoritatea melodiilor trimise au venit de la compozitori internaționali din afara Azerbaidjanului.

Vasif Mammadov a explicat, de asemenea, că iTV își propune să aleagă compozitorii azeri la Concursul Eurovision de anul acesta, dar că țara a selectat în mod tradițional si melodii scrise de compozitori internaționali pentru Eurovision.

„Obiectivul și dorința noastră în acest sens este să avem muzica compozitorilor locali să apară în competiție. Pe baza procesului de selecție, dacă melodiile locale și străine îndeplinesc aceleași criterii, vom prefera melodia autohtonă. Adică ne dorim foarte mult ca muzica compozitorilor azeri să fie interpretată în competiție. Să demonstrăm că avem și compozitori talentați. Sper că acest lucru poate servi drept stimul pentru anii următori.”

Potrivit șefului delegației azer, cântărețul și cântecul care va reprezenta Azerbaidjanul la Liverpool sunt de așteptat să fie selectate până la sfârșitul lunii ianuarie.

La concursul din 2022, Nadir Rustamli a reprezentat Azerbaidjanul la Torino cu „Fade to Black”, el este singurul artist care s-a calificat în Marea Finală obținând 0 puncte din televot. În Marea Finală a terminat pe locul 16 cu un total de 106 puncte, dintre care 103 din juriu și 3 din televot.

Sursa: eurovoix.com