images

Bilete pentru Eurovision 2023 la Liverpool

Mai multe informații despre bilete vor fi lansate în curând, dar dacă acesta este primul Eurovision la care intenționați să participați sau aveți nevoie de o informare despre cum funcționează, citiți mai departe. 

Marea finală a Eurovision Song Contest 2023 va avea loc pe Arena Liverpool de lângă râul Mersey sâmbătă, 13 mai, iar semifinalele vor avea loc marți, 9 mai și joi, 11 mai.

Mulți fani se vor întreba „Când pot cumpăra bilete pentru Eurovision?”, dar unii ar putea să nu știe că există de fapt 9 spectacole pe care le poți urmări live la arenă!

Bilete: în vânzare, în curând.

Prețurile biletelor, disponibilitatea și chiar furnizorul de bilete necesită puțin timp pentru a decide, în timp ce organizatorii evaluează cât spațiu este necesar pentru producție în interiorul locației. Deoarece Eurovision Song Contest este o producție TV în direct, unele secțiuni ale scaunelor ar putea fi modificate pentru a face loc camerelor, echipamentelor tehnice și scenei. Acest lucru depinde întotdeauna în întregime de locul ales.

Guvernul Regatului Unit a anunțat că aproximativ 3.000 de bilete vor fi puse la dispoziție pentru acei ucraineni care au fost forțați să-și părăsească locuințele și acum locuiesc în Marea Britanie - ceea ce înseamnă că pot participa la unul dintre spectacolele live și pot contribui la marcarea victoriei grupului ucrainean Kalush Orchestra la Concursul de anul trecut. Detaliile privind biletele pentru ucrainenii strămutați vor fi anunțate în curând, precum și biletele disponibile prin vânzare generală.

Dacă nu ați cumpărat până acum bilete pentru Eurovision Song Contest, ascultați! Concursul cântecului Eurovision nu este spectaculos doar sâmbătă seara... nici măcar in cele trei semifinale difuzate și marea finală... sunt de fapt 9 spectacole pe parcursul lunii, marți, miercuri, joi, vineri și sâmbătă în săptămâna Eurovision!

Sunt 9 spectacole în total!

Odată gata, biletele vor fi puse în vânzare pentru următoarele 9 spectacole:

Prima semifinală - marți 9 mai: emisiune TV în direct [marți 9 seara]; spectacolul juriului [luni 8 seara]; spectacol de familie [marți, 9 după-amiază].

A doua semifinală - joi 11 mai: emisiune TV în direct [joi 11 seara]; spectacolul juriului [miercuri 10 seara]; spectacol de familie [Joi, 11 după-amiază].

Marea finală - sâmbătă, 13 mai: emisiune TV în direct [sâmbătă, 13 seara]; spectacolul juriului [vineri 12 seara]; spectacol de familie [sâmbătă, 13 după-amiază].

Emisiunea juriului este un spectacol complet care are loc cu o seară înainte de versiunea televizată. Este momentul în care juriile internaționale își exprimă voturile pentru participanți. Publicul poate vedea o versiune aleatorie a calificativului/punctelor, pe măsură ce prezentatorii exersează.

Emisiunea de familie este tot un spectacol complet care are loc mai devreme în ziua spectacolului de la TV în direct; servește ca o ultimă repetiție pentru artiști și echipă și, după cum sugerează și numele, este mult mai convenabil pentru cei care doresc să aducă fani mai tineri ai Eurovision. Din nou, Emisiunea de familie are o prezentare generată aleatoriu a calificărilor și a punctelor.

Emisiunea Live TV este exact asta: o emisiune de televiziune live. Publicul din Europa (și Australia) își va putea vota preferații pentru a completa punctajele juriului. Fără topuri aleatorii de data aceasta - totul este adevărat!

Interesul pentru biletele Eurovision este de așteptat să fie mare, dar așa cum vă vor spune fanii care au mai călătorit la Concurs: în mod tradițional, poate fi mai ușor să vă asigurați bilete pentru spectacolele de juriu și de familie. Aceste emisiuni au tot conținutul și toate melodiile concurenților din semifinale și finală, dar vă lasă liber să vizionați emisiunea Live TV așa cum a fost intenționat... la televizor!

Sursa: eurovision.tv