images

Blanka câștigă preselecția poloneză Eurovision cu „Solo”

Duminică, 26 februarie, Polonia a trebuit să își selecteze melodia la cea de-a 67-a ediție a Eurovision Song Contest.  Artista Blanka va avea onoarea să se îndrepte spre Liverpool, cu piesa „Solo”.

Duminică seara postul polonez TVP a găzduit Tu Bije Serce Europy! Wybieramy a lovit na Eurozję!, un spectacol de 2 ore de muzică live și divertisment, a cărui misiune a fost să-i găsească Poloniei cântecul care îi va reprezenta la Eurovision Song Contest pentru 2023.

Spectacolul are un câștigător, iar Polonia are melodia ei. Blanka va reprezenta țara la Liverpool, cu melodia Solo.

Votarea seara s-a făcut atât prin vot public, cât și prin juriu de experți, fiecare dintre ei contribuind cu 50% din punctaj.  La final, Blanca a câștigat în unanimitate, obținând cel mai mare punctaj atât din partea publicului, cât și a juriului.

Jumătate poloneză, jumătate bulgară, Blanka știa că își dorește să-și conecteze viața cu muzica de când era adolescentă. Îi place să interpreteze multe coregrafii complicate pe scenă, dar poate fi găsită și stând în spatele pupitrelor, fiind și un DJ priceput.  Cântecul Solo vorbește despre o iubire care s-a dovedit a fi altceva decât ceea ce părea la început.

Polonia va cânta în a doua jumătate a celei de-a doua semifinale la Eurovision Song Contest 2023.

***

Sursa: eurovision.tv