images

Croația: Dora 2023 iși schimba formatul

HRT, postul național de televiziune croat, a dezvăluit că plănuiește schimbări de format pentru Dora 2023.

Într-un interviu la Music Pub Zlatka Turkalja la HR 2, Tomislav Štengl, șeful delegației din Croația, a dezvăluit că sunt planificate unele schimbări pentru Dora 2023. Prima modificare este că melodiile vor fi lansate mai devreme decât în ​​anii precedenți, iar toți artiștii trebuie să realizeze un videoclip muzical sau cu versuri pentru piesele lor.

O altă schimbare planificată este adăugarea a două semifinale la Dora 2023.

Štengl a explicat:

„Intenția este să avem mai multe seri, să avem mai multe melodii în această selecție, maximum 28. Prin urmare, am avea două semifinale și o finală.”

Štengl a dezvăluit, de asemenea, că HRT îndeamnă în mod activ cât mai mulți artiști să se înscrie la Dora.

„La HRT, încercăm să motivăm cât mai mulți oameni să ne contacteze. Am discutat cu Societatea Compozitorilor Croați, Uniunea Muzicii Croate și compozitori croați pentru a-și motiva cântăreții și compozitorii să trimită cât mai multe cântece.

Anul acesta suntem în negocieri pentru a găsi modalități de a motiva cântăreții și compozitorii.  Vrem să existe un fel de recompense financiare. Cine câștigă va avea toate cheltuieliile acoperite și tot ce a investit pentru melodia înscrisă la Dora va fi acoperit de HRT.”

HRT intenționează, de asemenea, să prezinte publicului cântecele înscrise la Dora 2023 în emisiunile speciale de televiziune.

„Ideea noastră este să redăm aceste videoclipuri la niște emisiuni de televiziune, care vor fi dedicate doar Dorei.  Acest lucru va avea ca scop informarea oameniilor. Mergem pe principiul că, dacă Eurovisionul funcționează în așa fel încât timp de două luni și jumătate să știm cu toții acele melodii, să le auzim, atunci Eurovisionul este un succes.  Asta poate funcționa și pentru Dora.

Este întotdeauna interesant să vezi cum o echipă de compozitori își va pregăti melodia pentru o reprezentație pe o scenă mare, așa că poate fi la fel și la Dora. Sperăm că toate acestea împreună să creeze un fel de cale care ar trebui să ne ducă din semifinale până în finală.”

Finala Dora 2023 va avea loc la Opatija în februarie 2023. Perioada de înscriere pentru Dora 2023 este în prezent deschisă și va rămâne deschisă până pe 20 noiembrie.

Mia Dimšić a reprezentat Croația la Eurovision 2022 cu piesa „Guilty Pleasure”.  Ea a ratat calificarea, terminând pe locul 11 ​​în prima semifinală.

Sursa: eurovoix.com