images

Detalii despre finala națională a Ucrainei

Postul de televiziune ucrainean UA:PBC a anunțat că marea finală Vidbir (concursul național de selecție la Eurovision) va fi transmisă în direct sâmbătă, 17 decembrie, de la un adăpost anti-bombă din Kiev.

Interesul pentru finala națională a fost mare, televiziunea publică primind aproape 400 de cântece de la 299 de participanți, toți sperând să reproducă succesul Ucrainei de la Torino, unde Orchestra Kalush a câștigat cu piesa lor Stefania;  o odă pentru o mamă, care a devenit prima melodie câștigătoare a Eurovision care conține un rap.

Pianoboy, producătorul de muzică care supraveghează selecția ucraineană, a spus următoarele:

„Mi-ar plăcea ca acest Vidbir să descopere noi nume remarcabile și  muzic lor să îi sensibilizeze pe oameni, în sensul bun.  Trebuie să mărturisesc, ceea ce este destul de neașteptat pentru mine, că această meserie se bazează pe psihologie, pentru că trebuie să ridici muzicienii cumva de jos, să-i motivezi. O mulțime de muzicieni pe care îi veți auzi la Vidbir, au compus un  cântec pentru a fi auzit la Vidbir. Și datorită Vidbir, au început să facă din nou muzică. Am o contribuție în asta și de aceea sunt foarte bucuros.”

Lunga lista de participanți la Vidbir va fi făcută publică înainte de sfârșitul lunii octombrie.

 

Sursa:Eurovision.tv

Foto: Ukraines Kalush OrchestraEBU / Corinne Cumming