images

Elveția: Participarea la Eurovision 2023 a fost confirmată

SRG SRR, postul național de televiziune elvețian, a confirmat participarea la Eurovision Song Contest 2023 și a publicat regulamentele privind modul în care va fi selectată melodia elvețiană la Eurovision 2023.

Procesul de selecție va fi același cu cel folosit din 2019, care a oferit Elveției o serie de calificări pentru prima dată, precum și două clasări în top 5.

Procesul de selecție se va desfășura în mai multe etape. În toate etapele, piesele vor fi evaluate de două jurii. Primul juriu va fi format din 100 de telespectatori elvețieni.  Al doilea juriu va fi format din 20 de profesioniști internaționali în muzică, care au fost deja membri ai juriilor Eurovision din țările lor.  Fiecare juriu va reprezenta 50% din rezultatul total.

Oricine dorește să trimită o melodie pentru selecție poate face acest lucru pe site-ul oficial SRF Eurovision între 25 august și 8 septembrie 2022 (termen limită 22:00 CET).  Nu există restricții privind limba cântecului sau naționalitatea interpretului.  Cu toate acestea, în caz de egalitate, vor avea intaietate artiștii care sunt cetățeni sau rezidenți elvețieni.  Cântecul și artistul câștigător vor fi dezvăluți la începutul anului 2023.

Marius Bear a reprezentat Elveția la Eurovision Song Contest 2022 cu „Boys Do Cry”. A terminat pe locul 17 în Marea finală cu 78 de puncte, primind 0 puncte la votul publicului.

***

Sursa foto: wiwibloggs.com