images

Elveția: Piesa care va reprezenta țara la Eurovision 2023 va fi dezvăluită pe 7 martie

Melodia Elveției la Eurovision 2023 va fi dezvăluită pe 7 martie, potrivit lui Jean-Marc Richard. 

Jean-Marc Richard, unul dintre comentatorii postului de televiziune de limbă franceză RTS, a dezvăluit că piesa elvețiană pentru Eurovision 2023 va fi dezvăluită pe 7 martie. Elveția a continuat să folosească o selecție internă pentru a-și selecta reprezentantul la Eurovision în ultimii ani.

500 de melodii au fost selectate din propunerile inițiale primite și apoi au fost prezentate celor trei posturi de televiziune elvețiene: SRF, RSI și RTS. Opțiunile au fost apoi reduse la o listă de 50 de melodii, care au fost prezentate unui juriu public (50%), toți domiciliați în Elveția, și unui juriu format din experți internaționali din juriile naționale anterioare, care au constituit ceilalti 50%.

Din jurii, șase cântece au fost selectate încă o dată; au fost relucrate, finalizate și după aceea au fost interpretate în direct (în spatele ușilor închise) în studiourile TV pentru posturile publice.

Aceleași jurii publice și internaționale au fost folosite pentru a selecta două melodii dintre cele șase, care au fost apoi reproiectate. În cele din urmă, cele două jurii au ales cântecul și artistul elvețian. Comentatorul a adăugat: ”Credem cu tărie în acest proiect incitant care va oferi o melodie modernă, de calitate, cu o temă puternică și abilități vocale”.

Sursa: eurovoix.com