images

Eurovision 2023: EBU revine asupra modificărilor privind calificările în semifinale

Semifinaliștii Eurovision 2023 nu vor mai fi nevoiți să apară pe scenă pentru anunțarea calificărilor.

Luni, 8 mai, presa am fost informați că va exista o schimbare în modul în care vor fi anunțate calificările în semifinalele Eurovision din acest an. Schimbarea constă în faptul că toți participanții se vor alătura gazdelor pe scenă pentru anunțarea calificărilor, la fel cum se vede în emisiuni precum The X Factor.

Într-un comunicat de presă, Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) a declarat că a decis să revină la ceea ce s-a văzut în anii precedenți, când gazdele anunțau toate cele zece calificări într-o ordine aleatorie, cu camerele de filmat ocazional selectate pe camera verde în care sunt participanții care se uită.

EBU a spus:

„După ce a încercat un nou sistem de prezentare a țărilor calificate în Repetiția generală 1, a primei semifinale a Eurovision Song Contest 2023, echipa de producție a decis să revină la secvența anterioară de dezvăluire folosită în ultimii ani, când artiștii află dacă vor trece la Marea Finală împreună cu delegațiile lor, în Sala Verde. Deși această schimbare nu va fi implementată în acest an, există și alte inovații în spectacol pe care spectatorii le vor aștepta cu nerăbdare”.

Formatul urmat în cadrul repetiției generale One a fost:

Toți participanții sunt pe scenă.

Sunt anunțate cinci calificări.

Alesha Dixon intervievează primii cinci calificați.

Sunt anunțate încă patru calificări.

Ecranul este împărțit de acte rămase, care s-ar putea califica.

Se anunță calificarea finală.

Julia și Hannah îi predau legătura lui Alesha pentru a intervieva finaliștii.

Eurovision 2023

Liverpool găzduiește Eurovision Song Contest la M&S Bank Arena. Decizia a venit după mai multe runde de selectare a mai multor orașe din Regatul Unit, deoarece câștigătorii concursului din 2022 Ucraina nu au putut găzdui. Eurovision 2023 va avea loc pe 9, 11 și 13 mai.

Liverpool este cunoscut la nivel global drept locul de naștere al trupei Beatles, precum și evenimente muzicale precum Africa Oyé, Liverpool International Music Festival și Sound City. Orașul găzduiește puțin sub 500.000 de oameni și este cunoscut pentru locațiile sale emblematice muzicale și evenimentele culturale. Orașul este conectat la lume prin Aeroportul Liverpool John Lennon.

Concursul din 2023 va fi primul concurs din 1979 în care tara câștigătoare nu a putut găzdui următorul concurs. Este a șasea ocazie în care o altă țară a găzduit după ce tara gazdă nu a putut, după Țările de Jos în 1960, Franța în 1963, Monaco în 1972, Luxemburg în 1974, Israelul în 1980 și Ucraina în 2023. concursul va extinde, de asemenea, recordul Regatului Unit de a găzdui Eurovision la nouă ori.

 

Sursa: eurovoix.com