images

Eurovision 2024: Orașul Malmö este pregătit să liciteze pentru a găzdui Eurovision

Malmö ar putea licita pentru a găzdui Eurovision Song Contest pentru a treia oară în istoria concursului. 

Orașul-gazdă Eurovision 1992 și 2013 ar putea licita pentru a găzdui cea de-a 68-a ediție a concursului de anul viitor. Vorbind cu Sydsvenskan, directorul de evenimente din Malmö a confirmat că orașul este pregătit să liciteze pentru a găzdui Eurovision Song Contest 2024. El a declarat ziarului: „Suntem pregătiți să facem o ofertă.”

Arena Malmö este a doua cea mai mare arenă acoperită din Suedia, dar este semnificativ mai mică decât Arena Tele2 și Friends din Stockholm, care sunt considerate favorite pentru a găzdui competiția. Cu toate acestea, Katrin Stjernfeldt Jammeh, președintele Consiliului municipal din Malmö, a declarat duminică că orașul va trebui să analizeze îndeaproape aspectele financiare ale găzduirii înainte de a se oferi.

Loreen a câștigat cea de-a 67-a ediție a Eurovision Song Contest pentru Suedia cu „Tattoo”. Ea este prima femeie de două ori câștigătoare a competiției, care a câștigat anterior concursul din 2012 cu „Euphoria”.

Aceasta este a șaptea victorie a Suediei la Eurovision, după victoriile din 1974, 1984, 1991, 1999, 2012 și 2015. Acest lucru face din Suedia cea mai de succes țară la Eurovision alături de Irlanda. Loreen a devenit, de asemenea, prima femeie și a doua persoană care a câștigat de două ori Eurovision.

Sursa:eurovoix.com