images

A fost anunțat prețul biletului în Eurovision Village la Marea Finală

Prețul biletelor pentru a viziona, chiar din Eurovision Village, Marea Finală de la Liverpool pentru Eurovision Song Contest 2023 a fost anunțat.

Biletele pentru a urmări finala Eurovision 2023 în direct pe malul apei la Liverpool vor costa 15 GBP.  Anul acesta este pentru prima dată când accesul la Eurovision Village va fi cu bilet pentru finală. Decizia a fost luată de organizatori pentru a se asigura că numărul de oameni poate fi gestionat.

În toate celelalte zile în care satul Eurovision se va desfășura între 5 și 12 mai, accesul va fi gratuit. Mai multe detalii vor fi anunțate la mijlocul lunii aprilie.

Satul Eurovision de pe Pier Head va avea o capacitate de 25.000 de persoane care pot urmări concursul pe malul râului Mersey. Pier Head face parte din peisajul emblematic al orașului, inclusiv clădirea Royal Liver și clădirea Cunard.  Pier Head a fost punctul de plecare pentru navele transoceanice.

Eurovision 2023

Liverpool va găzdui următoarea ediție a Eurovision Song Contest la M&S Bank Arena.  Decizia vine după mai multe runde de selecție a diferitelor orașe din Regatul Unit, deoarece câștigătorii concursului din 2022, artiștii din Ucraina, nu au putut să găzduiască evenimentul.  Eurovision 2023 va avea loc pe 9, 11 și 13 mai.

Liverpool este cunoscut la nivel global drept locul de naștere al trupei Beatles, precum și pentru evenimente muzicale ca Africa Oyé, Liverpool International Music Festival și Sound City.  Orașul găzduiește puțin sub 500.000 de oameni și este cunoscut pentru locațiile sale emblematice muzicale și evenimentele culturale.  Orașul este conectat la lume prin Aeroportul Liverpool John Lennon.

Concursul din 2023 va fi primul concurs din 1979 în care tara câștigătoare nu a putut găzdui concursul din anul următor.  Este a șasea ocazie în care o altă țară organizează, după ce țara gazdă nu a putut, după Țările de Jos în 1960, Franța în 1963, Monaco în 1972, Luxemburg în 1974, Israel în 1980 și Ucraina în 2023. Concursul din 2023 va face ca Regatului Unit să ajungă la recordul de a găzdui Eurovision de nouă ori.

Sursa: eurovoix.com