images

Franța: planuri pentru Eurovision 2022-2023

France Télévisions a confirmat: spectacolul „C’est vous qui décidez” va fi folosit încă o dată pentru a alege reprezentantul țării la Eurovision Song Contest.

France Télévision și-a publicat astăzi planurile pentru sezonul de televiziune 2022/23, care include planuri atât pentru Eurovision 2023, cât și un anunț că tara ar putea participa la Eurovision Junior 2022 la Erevan, în Armenia. Acest lucru va fi dezvăluit în câteva săptămâni.

Spectacolul C’est vous qui décidez va fi difuzat pe France 2, locul unde se desfășoară Eurovision Song Contest din Franța.

Acesta a avut loc pentru prima dată în 2021 și a avut cel mai bun rezultat al Franței din secolul 21, când Barbara Pravi a terminat pe locul al doilea la Rotterdam.

2023 va fi al treilea an al procesului de selecție folosit pentru a alege melodia țării și pentru a participa la Eurovision Song Contest.  Vestea urmează la scurt timp după ce France Télévisions a confirmat ESCtoday că Franța va participa la Eurovision Song Contest 2023.

În acest moment, nu au fost anunțate mai multe informații despre selecție, înscrierile de anul trecut pentru spectacolul Eurovision Franța: C'est Vous Qui Décidez' 2022 s-au deschis la sfârșitul lunii iunie 2021. Aceasta înseamnă că este posibil să ne așteptăm la un apel pentru cântece și artiști în curând.

În 2022, Alvan și Ahez au reprezentat Franța cu „Fulenn”.  Ei au terminat pe locul 24 în Marea Finală, obținând un total de 17 puncte.  9 puncte au venit de la jurii și 8 puncte de la televotul public.  Francezii au avut o finală națională pentru a selecta piesa care participa la Eurovision și reprezintă Franța în fiecare an începând cu 2018, cu excepția anului 2020.

***

Sursă: Eurovoix.com