images

Islanda: RÚV exclude participarea la Eurovision Junior 2022

Postul de televiziune public islandez RÚV a confirmat pentru Eurovoix că nu va concura la Junior Eurovision Song Contest 2022.

Islanda nu își va face debutul la concursul Eurovision pentru juniori, anul acesta, la Erevan, Armenia.  Rúnar Freyr Gíslason a confirmat pentru Eurovoix că postul de televiziune național nu va concura în acest an, dar va continua să urmărească competiția.

Au existat speculații că Islanda și-ar putea face debutul în competiție anul acesta, după ce a trimis o delegație pentru a observa concursul din 2021 la Paris, Franța.  O delegație a postului public islandez a mers în culise pentru a înțelege logistica producției din culise a emisiunii.

RÚV a difuzat Junior Eurovision Song Contest 2021, acesta fiind doar al doilea concurs difuzat în țară de la începutul lui în 2003.

***

Junior Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Armenia, în urma victoriei acestei țări la concursul din 2021 de la Paris. Este a doua oară când Armenia câștigă concursul, prima dată fiind în 2010. Până în prezent, următoarele țări au confirmat participarea sau și-au exprimat interesul pentru competiția internațională:

Armenia

Bulgaria

Franţa

Georgia – Mariam Bigvava

Irlanda

Italia

Malta

Olanda

Macedonia de Nord – Lara Trpčeska și Irina Davidovska

Polonia

Portugalia

Spania

***

Sursă: Eurovoix.com