images

Italia: Marco Mengoni câștigă „Sanremo”

Cea de-a 73-a ediție „Festival di Sanremo” și-a găsit câștigătorul.  Sâmbătă seara, Marco Mengoni a luat trofeul cu piesa „Due Vite” și va reprezenta Italia la Eurovision Song Contest 2023.

Au fost interpretate 28 de cântece în total de 3 ori în 5 nopți.  Dar în seara zilei de sâmbătă, 11 februarie, și până la primele ore ale dimineții de duminică, Sanremo a selectat câștigătorul ediției din 2023.

Marco Mengoni a ieșit învingător la prestigiosul Festival di Sanremo, cântecul câștigător Due Vite i-a încântat suficient pe alegători pentru a-i acorda trofeul.

Teatro Ariston din Sanremo, din regiunea Linguria din Italia, a găzduit încă o dată cea mai recentă ediție a Festivalului di Sanremo.  Postul de televiziune italian Rai a difuzat concursul pe parcursul a 5 nopți de spectacole, timp în care cele 28 de melodii concurente au fost interpretate de 3 ori fiecare, împletite cu un program variat de divertisment în fiecare seară.

Votarea a fost compusă dintr-un televot public (34%), un juriu format din membri ai presei (33%) și un juriu demoscopic de 300 de membri ai publicului (33%).  Acest vot a fost efectuat pe tot parcursul săptămânii și apoi din nou la finala de sâmbătă seara.  Media dintre voturile obținute în cadrul emisiunii finale și cele obținute în cadrul emisiunilor precedente a determinat un clasament general al celor 28 de piese.

Top 5 a progresat într-o „super finală”, s-au jucat din nou, iar Italia și-a votat câștigătorul.  Marco Mengoni a avut onoarea de a lua victoria, la 10 ani după ce a câștigat Sanremo în 2013. Acum va reprezenta Italia la Liverpool în mai.

Sursa: Eurovision.tv