images

Laurențiu Niculescu și Ilinca Băcilă prezintă Selecţia Naţională Eurovision

TVR va transmite competiția în direct şi în exclusivitate, sâmbătă, 11 februarie 2023, începând cu ora 20.30.

Laurențiu Niculescu și Ilinca Băcilă vor fi gazdele celui mai aşteptat eveniment - Selecţia Naţională Eurovision 2023, realizat şi difuzat de TVR.

Lulu, pe numele său real Laurențiu Niculescu, liderul trupei The Colours, a devenit faimos după debutul său la Școala Vedetelor. Este un artist complex, care și-a pus amprenta din punct de vedere muzical pe zeci de producții de televiziune de mare succes, precum: Surprize, Surprize, O dată în viață, Vedeta Populară și multe altele.

“Am fost atât în fața, cât și în spatele camerelor, mă regăsești până și în muzica Știrilor TVR. Am avut șansa de a întâlni și lucra cu oameni excepționali. Practic, cu toți cei mai mari în acest domeniu. De la Titus Munteanu, Valeriu Lazarov, la toți super producătorii momentului. Și cum suntem suma tuturor oamenilor pe care i-am întâlnit, a cărților citite și a tuturor învățămintelor ce au rămas cu noi, e momentul să dau înapoi celor ce mi-au fost alături la începuturile mele. Aici, în TVR. Acestei comunități. Viața mea, cu toți oamenii ce și-au lăsat amprenta asupra mea, e similară comunității Eurovision. O comunitate ultra cosmopolită, ultra diversă, unită însă prin muzica ce vine cu toate stările pe care nicicând nu ți-ai imagina că le-ai putea trăi, alături de oameni total diferiți față de tine, dar împărtășind aceleași sentimente. Și atunci, îți dai seama că suntem cu toții CONECTAŢI. Iar asta îmi dă boost-ul de dopamină ce m-a făcut să spun: da! E pentru prima dată când Eurovisionul are ca moderator un producător muzical, obișnuit să sufle în aripi celor ce urcă pe scenă. Vin cu mine TOT. Așadar, iată-mă!” ne-a declarat îndrăgitul artist.

llinca Băcilă, reprezentanta României la ediția din 2017 a Eurovision, a mai făcut parte din echipa de prezentatori a Finalei Eurovision România în 2022. Artista îi va însoţi pe concurenţi în Camera Verde, de unde va transmite momente inedite pe toată durata spectacolului.

“Anul acesta, se împlinesc 6 ani de când iau parte la acest minunat eveniment, pe care îl iubesc atât de mult! Peste câteva zile doar, revin alături de finaliștii Selecției Naționale, în calitate de prezentatoare și aștept cu mare drag să ajut concurenții să se mai relaxeze înainte de concurs, așa cum numai eu știu! Am mari emoții pentru ziua de sâmbătă, sunt sigură că ne vom simți minunat, ca întotdeauna! Să sune muzica!”, a spus Ilinca.

Ilinca va susține şi un recital în seara show-lui, împreună cu trupa ei - Gadjo Dilo și va lansa piesa “Mahala”, prima ei compoziție muzicală.

Selecţia Naţională a ESC 2023 va fi transmisă în direct şi în exclusivitate sâmbătă, 11 februarie 2023, de la ora 20.30, pe TVR 1, TVR Internațional, TVR+ și pe conturile din rețelele de socializare ale TVR.

Reprezentantul României va concura în a doua semifinală a competiţiei internaţionale de la Liverpool, din data de 11 mai 2023.

Despre Eurovision:

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) va avea loc în Marea Britanie, care va organiza concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări. Evenimentul se va desfăşura la Liverpool Arena şi va avea două semifinale şi finala mare, transmise în direct la TVR.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

ESC se realizează în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume şi este transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Pentru alte informaţii, vă rugăm să ne transmiteţi solicitările dumneavoastră la: eurovision.romania@tvr.ro

Echipa Eurovision România