images

Liverpool 2023: Bilete pentru ucrainenii strămutați

Mii de bilete vor fi puse la dispoziție ucrainenilor strămutați, pentru a participa la Eurovision Song Contest de la Liverpool în mai.

Guvernul Regatului Unit a anunțat că aproximativ 3.000 de bilete vor fi puse la dispoziție pentru acei ucraineni care au fost forțați să-și părăsească locuințele și trăiesc acum în Marea Britanie - ceea ce înseamnă ei că vor participa la unul dintre spectacolele live și vor contribui la marcarea victoriei grupului ucrainean Kalush Orchestra la Concursul de anul trecut.

Secretarul pentru Cultură al Regatului Unit, Lucy Frazer, a spus:

„Anunțul de astăzi înseamnă că mii de bilete vor fi oferite celor strămutați de război, pentru ca aceștia să poată participa la un spectacol în cinstea patriei, culturii și muzicii lor. Ca întotdeauna, suntem alături de poporul ucrainean și de lupta lui pentru libertate.”

Ambasadorul ucrainean în Marea Britanie, Vadym Prystaiko, a adăugat:

„Alocarea a aproape 3.000 de bilete pentru ucrainenii strămutați pentru Eurovision Song Contest de la Liverpool va permite compatrioților noștri de aici să se bucure de eveniment și să sărbătorească cultura și muzica bogată a țării noastre.”

Primarul din Liverpool, Joanne Anderson, a spus:

„Ucraina se află în centrul tuturor planurilor noastre de oraș gazdă Eurovision. Lucrând cu comunitatea noastră ucraineană, creăm un program puternic, care este atotcuprinzător și reprezentativ pentru Ucraina modernă - inspirator, emoționant, amuzant, frumos. Suntem încântați de vestea conform căreia ucrainenilor strămutați li se oferă posibilitatea de a veni în oraș în luna mai – acesta este, până la urmă, Eurovisionul lor. Echipa noastră a lucrat neobosit în culise și abia așteptăm să ii primim călduros la Liverpool și, încrucișând degetele, să facem restul Ucrainei și Marea Britanie mândre.”

Ucrainenii cu sediul în Marea Britanie prin „Schema Caselor pentru Ucraina”, „Schema pentru familii din Ucraina” și „Schema de extindere a Ucrainei”, vor putea aplica pentru bilete. Biletele vor fi oferite pentru toate cele nouă spectacole live.

Biletele pentru ucrainenii strămutați vor fi subvenționate de Departamentul pentru Cultură, Media și Sport din Marea Britanie și se va aplica o taxă de 20 de lire sterline pentru fiecare vânzare. Mai multe detalii despre procesul de aplicare pentru biletele pentru ucrainenii strămutați vor fi anunțate în timp util.

Un anunț despre biletele care vor fi puse în vânzarea generală va fi făcut, de asemenea, în timp util.

 

Sursa:eurovision.tv; foto: Corinne Cumming