images

Liverpool 2023: Primele detalii despre Eurovision Village

Unii dintre câștigătorii ucraineni la Eurovision Song Contest vor fi titulari ai satului oficial Eurovision din Liverpool - împreună cu o serie de vedete importante din lumea pop, gospel și operă - într-o sărbătoare unică, la care toată lumea este invitată.

Va fi prima escală pentru oricine va ateriza în oraș și speră să se bucure de cât mai multă atmosferă Eurovision. Liverpool a dezvăluit detalii cu privire la artiștii pe care ii putem vedea la Eurovision Village, situat central la Pier Head.

Cu doar câteva săptămâni până la cea de-a 67-a ediție a Eurovision Song Contest au fost anunțate primele detalii ale mult-așteptatului Eurovision Village. Urmează un program de nouă zile care va garanta o atmosfera plăcută pentru toți cei prezenți.

Vineri, 5 mai are loc deschiderea Eurovision Village, care se va desfășura până la Marea Finală din 13 mai, oferind un amestec de spectacole live unice, incredibile, DJ și apariții speciale.

O zonă unică – „Descoperiți Ucraina” – va fi dedicată sărbătoririi artiștilor ucraineni, cu o întreagă gamă de produse alimentare și băuturi europene oferite pe site, făcând din Pier Head locul numărul unu pentru a petrece timp cu familia și prietenii, dar și pentru a vă bucura de  atmosfera Eurovision Song Contest.

Solistul trupei Kalush Orchestra, Oleh Psiuk, a spus:

„Nu am mai fost niciodată la Liverpool până acum și știți, să concertați acolo unde au început Beatles înșiși va fi foarte inspirant. Credem că organizatorii Eurovision 2023 vor putea transmite cel mai bine atmosfera ucraineană în designul spectacolului de la Liverpool."

Primele opt zile ale Eurovision Village vor fi gratuite și fără bilete, iar intrarea la Marea Finală de pe Pier Head de sâmbătă, 13 mai, costă 15 GBP (pentru un bilet). Primul val de bilete pentru Marea Finală Party va fi pus în vânzare vineri, 14 aprilie, la prânz, de pe site-ul Ticket Quarter.

Deși programele complete vor fi anunțate pe site-ul Visit Liverpool în zilele următoare, temele pentru fiecare zi și artiștii principali sunt deja cunoscute.

Pentru o imagine de ansamblu plăcută și concisă a tuturor celor mai bune evenimente care au loc în Liverpool în timpul desfășurării Eurovision Song Contest în oraș, consultați pagina oficială, la rubrica „Ce se întâmplă”.

Iată câteva dintre evenimentele care vor avea loc la Eurovision Village:

Vineri, 5 mai, de la 17:00 la 23:00 – Bun venit la Eurotopia

Satul se va deschide cu un spectacol susținut de Kalush Orchestra.

Ei vor fi urmați de Welcome to Eurotopia – o odisee muzicală extraordinară creată din colaborarea între un super-grup format artiști din Liverpool și artiști ucraineni: Natalie McCool, Stealing Sheep, Helleroid, Krapka; KOMA și Iryna Muha.

Sâmbătă, 6 mai, de la 10:30 la 23:00 – O petrecere regală

The Village se va deschide dimineața cu un live BBC cu Încoronarea Regelui, urmat de o serie de spectacole Eurovision.

Sâmbătă, în sat, totul va fi despre Balul Regal, cu o extravaganță veselă de costume, dans, coregrafi. Găzduit de Casa Suarez din Liverpool, evenimentul va fi o invitație de neratat pentru toate genurile de public, în vreme ce mii de fani se vor aduna pentru a sărbători perioada premergătoare Eurovision.

Duminică 7 mai,  TBC – Firstival

Bucurați-vă de duminica de sărbătoare cu un festival pentru copii! Spectacole live, muzică grozavă și multă distracție de la CBBC și Cbeebies, inclusiv un set special de la Andy and the Odd Socks!

Fanii se vor bucura, de asemenea, de artiști locali, prezentați de LIMF Academy, precum cântăreața de neo-jazz Ni Maxine și trupa de armonie vocală Mic Lowry și corul House Gospel.

Luni, 8 mai, de la prânz la 23:00 – Aceasta este Ucraina

După-amiaza va fi o sărbătoare a celei mai bune muzici noi, cu BBC Introduction, precum și o gamă extraordinară de muzică ucraineană. Antytila, Go_A, alyona alyona și Jerry Heil vor aduce  ce este cel mai bun din muzica ucraineană modernă la Liverpool.

Marți, 9 mai, de la prânz la 23:00 – Noapte la Operă

Înainte de proiecția primei semifinale live, încălzirea perfectă va fi Opera Națională Engleză la Eurovision. Corului și orchestrei ENO, de renume mondial, conduse de Stephen Bell, li se vor alătura foștii concurenți Eurovision și vedete internaționale de operă pentru a interpreta aranjamente clasice ale unora dintre cele mai mari hituri ale Eurovision.

Miercuri, 10 mai, de la prânz la 23:00 - United by Music

Loteria Națională prezintă United by Music. Loteria Națională și Music Venues Trust programează o seară de staruri si vedete din muzică.

Joi, 11 mai, de la prânz la 23:00 – Jamala prezintă QIRIM

Înainte de a prezenta în direct cea de-a doua semifinală, fosta câștigătoare a Eurovision, Jamala, va uimi publicul cu premiera mondială a noului ei album, QIRIM, inspirat de melodiile populare din Crimeea ei natală. Realizat alături de Filarmonica BBC, acesta va fi un moment muzical extraordinar.

Vineri, 12 mai, de la prânz la miezul nopții – EuroEve

Pe măsură ce nivelurile de entuziasm ating apogeul, înainte de ziua cea mare, Legendele Eurovision de la Tik Tok vor prelua scena și vor pregăti atmosfera pentru o petrecere epică, exclusiv feminină.  EuroEve va prezenta spectacolele live ale lui Sophie Ellis Bextor alături de alte nume pop, iar pentru această ocazie foarte specială, legendara Charlotte Church va susține ultimul spectacol din seria Late Night Pop Dungeon.

Sâmbătă, 13 mai, de la 14:00 până târziu – Evenimentul principal

Marea Finală Party de pe Pier Head va include o serie de spectacole pop, dar și de spectacole speciale care vor avea loc până la evenimentul principal. Ea va fi cea mai mare și cea mai bună petrecere din Liverpool, la care se va putea participa prin cumpărarea unui bilet, la prețul de 15 GBP.

Cu o gazdă specială pe scena principală, suntem nerăbdători  să vedem vor fi trupe precum Katrina sau foarte cunoscuta trupă pop The Vengaboys.

Satul se va transforma în cea mai mare și cea mai bună petrecere de vizionare Eurovision de pe planetă!

Directorul Culturii Liverpool, Claire McColgan CBE, a declarat:

„Din discuțiile cu orașele gazdă anterioare, știm că satul oficial Eurovision este o parte cheie a experienței Eurovision și, ca și în cazul întregii noastre oferte de oraș gazdă, am vrut ca programul lui să depășească ceea ce v-ați aștepta în mod normal. Pe parcursul a nouă zile, va avea loc o adevărată sărbătoare a muzicii și a unității, cu nume cunoscute, concerte internaționale și talente emergente care urcă pe scenă și interpretează - totul pe fundalul uimitor al orașului-port.

Ucraina este, desigur, firul care trece prin toate și, pe lângă acțiunile de pe scenă, este foarte important pentru noi să dedicăm zone care sunt concentrate pe toate aspectele culturii ucrainene.”

Orarul Eurovision Village poate fi modificat. Mai multe informații vor fi lansate în zilele și săptămânile următoare. Fiți la curent cu ce se întâmplă la Eurovision Village!

Sursa: eurovision.tv