images

Luxemburg va reveni la Eurovision Song Contest în 2024

În timp ce cortina este pe cale să se ridice la marea finală a Eurovision Song Contest 2023, RTL Luxembourg a facut un anunț: Luxemburg revine pe scena Eurovision în 2024.

Cu nu mai puțin de 5 victorii în Concurs, Marele Ducat al Luxemburgului împarte în prezent poziția a treia pentru numărul de victorii pe care o țară le-a obținut la Eurovision.

RTL Luxembourg va difuza emisiunile live, alături de comentarii locale pe toate platformele. Mai multe informații despre procesul de selecție a candidaților și procedura de aplicare vor fi anunțate în iulie 2023.

Susținerea oficială răsunătoare pentru revenirea țării la Eurovision Song Contest a fost dată astăzi de guvernul luxemburghez. În calitate de membru al Uniunii Europene de Radiodifuziune, RTL Luxembourg (CLT-UFA) va fi responsabilă de selectarea delegației 2024 – precum și a unui candidat care să reprezinte Luxemburg la Concurs.

Martin Österdahl, Executive Supervisor al Eurovision Song Contest a spus:

„Suntem încântați să salutăm revenirea Luxemburgului la Eurovision Song Contest după 30 de ani. Țara are unul dintre cele mai de succes recorduri în Concurs cu 5 victorii doar în primele trei decenii ale competiției. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu RTL la întoarcerea lor la cel mai mare eveniment muzical live din lume în 2024.”

Christophe Goossens, CEO al RTL Luxembourg, spune:

„Suntem încântați că Luxemburgul revine la Eurovision Song Contest – și încă și mai încântați că RTL Luxembourg își va asuma sarcina entuziasmantă de a selecta delegația din 2024. În calitate de companie media care este dedicată locuitorilor din Luxemburg, așteptăm cu nerăbdare să difuzăm emisiunile live pline de vedete. Telespectatorii vor putea trăi Eurovision Song Contest în toată gloria sa.”

Cu 5 victorii în 37 de concursuri, Luxemburg rămâne una dintre cele mai de succes țări participante din istoria Eurovision Song Contest.

Sursa: eurovision.tv