images

Majestatea Sa Regele Charles și Majestatea Sa Regina Consoartă au vizitat scena Eurovision 2023

Majestatea Sa Regele Charles și Majestatea Sa Regina Consoartă Camila au vizitat Liverpool Arena, unde au luminat scena pentru a o dezvălui publicului.

Pe lângă sarcina lor de a „lumina camera”, Majestăților Lor li s-a oferit și un tur VIP al locației. Scena a fost dezvăluită pe coloana sonoră a temei Eurovision Song Contest compusă de Michael Nekrasov, compozitorul ucrainean Liverpool 2023.

Celor doi li s-a alăturat Tim Davie, directorul general al BBC, și s-au întâlnit împreună cu personalul, echipa de creație și ucenicii care au pregătit Arena să găzduiască cel mai mare eveniment muzical live din lume.

De asemenea, cuplul regal a discutat cu o parte dintre gazdele Concursului, inclusiv cântăreața ucraineană Julia Sanina, actrița câștigătoare a premiului Emmy Hannah Waddingham și comentatorii BBC Radio 2 Rylan și Scott Mills. Ei s-au întâlnit şi cu participantul Regatului Unit la concursul din 2023, Mae Muller, și cu directorul muzical al Concursului Eurovision din 2023, Kojo Samuel.

Proiectată de Julio Himede, scena impresionantă a fost proiectată pe principiile „împreună, sărbătoare și comunitate”.  Pe o suprafață de peste 450 de metri pătrați de scenă, setul uimitor reunește încă 220 de metri pătrați de ecrane video care se mișcă și se rotesc independent, precum și peste 700 de plăci video integrate în podea și peste 1500 de metri de lumini LED.

Tim Davie, directorul general al BBC, spune: „Este o onoare că Majestatea Sa Regele și Majestatea Sa Regina Consoarta au venit astăzi aici pentru a dezvălui fantastica punere în scenă a Concursului Eurovision. Această scenă va fi punctul principal pentru toate sărbătorile și abia așteptăm să-l vedem luminând Liverpool și ecranele TV din întreaga lume”.