images

Moldova: Pasha Parfeni merge de la Chișinău la Liverpool

Pasha Parfeni va reprezenta Republica Moldova la cea de-a 67-a ediție a Eurovision Song Contest, cu piesa „Soarele și Luna”.

Sâmbătă, 4 martie, preselecţia 'Etapa Naţională' a ajuns la mult aşteptata încheiere. Pasha Parfeni va reprezenta Moldova la cea de-a 67-a ediție a Eurovision Song Contest, cu piesa „Soarele și Luna”.

Postul de televiziune moldovenesc TRM a găzduit evenimentul principal al Etapei Naționale - finala pentru găsirea melodiei care va duce țara la Eurovision Song Contest.

Triumfătoare în noapte a fost melodia „Soarele și Luna”, interpretată de Pasha Parfeni. Pasha a câștigat concursul după ce a avut de învins 9 melodii concurente.

Câștigătorul Etapei Naționale 2023 a fost decis atât prin vot public, cât și prin vot al juriului, fiecare parte contribuind cu 50% din punctajele totale. Cu „Soarele și Luna”, Pasha a devenit cea mai populară alegere de ambele părți, rezultând o victorie unanimă.

Pasha Parfeni a reprezentat Moldova la Eurovision Song Contest și înainte, în 2012, cu piesaLăutar". 81 de puncte marcate în seara de sâmbătă la Baku au însemnat că Moldova a terminat pe locul 11 ​​la Marea Finală - un rezultat pe care Pasha speră să-l îmbunătățească la Liverpool.

Sursa: eurovision.tv

Credit foto: Teleradio Moldova