images

PODCAST #EUROVISIONESTITU: JAXMAN | VIDEO

„Momentul meu de liniște este când produc, când sunt în studio. Nu am nevoie de nimic când mă ocup de muzică”, spune artistul, care subliniază şi că alternativa la studioul său este familia.

Drumul celor 12 finalişti ai Selecţiei Naţionale spre marea scenă Eurovision 2023 începe la podcastul TVR şi Bucureşti FM, #eurovisionestitu. De aici publicul poate cunoaşte mai bine cine sunt concurenţii, care sunt speranţele lor, cum simt muzica şi cum îşi construiesc cariera - şi, în funcţie de preferinţe, spre cine să îşi ofere votul.

În acest episod al podcastului #eurovisionestitu, Marius Popa şi Răzvan Petre au stat de vorbă cu JaxMan (Erin Dăneţ, pe numele său real), interpretul melodiei "Bad&Cool", un tânăr de 24 de ani.

JaxMan s-a apropiat de muzică încă de la vârsta de 6 ani, atunci când a descoperit magia tobelor, apoi a urmat chitara, dar pentru că și vocea îi era deosebită, a început sa cânte într-un cor. Când avea 11 ani, JaxMan s-a mutat împreună cu părinții în Belgia. Doar câţiva ani mai târziu, s-a întors singur în România, pentru a urma Liceul de Muzică din Brașov, orașul său natal.

„Momentul meu de liniște este când produc, când sunt în studio. Nu am nevoie de nimic când mă ocup de muzică”, spune artistul, care subliniază şi că alternativa la studioul său este familia.

Erin Dăneţ avea doar 15 ani când s-a întors în România pentru a studia muzică şi spune că şi-a convins cu greu părinţii să îşi dea acordul. În adolescență şi-a descoperit pasiunea pentru partea de compoziție și producție muzicală. A perseverat şi a reușit să își împlinească visul și să pună bazele propriului studio, „Shark Records”.

La întâlnirea cu jurnaliştii Marius Popa şi Răzvan Petre, artistul a mai mărturisit că este emotiv, iar modelul său în carieră este Max Martin, un cunoscut producător şi compozitor suedez. „Emoţia poate fi constructivă dacă reuşeşte să transmită o anumită stare pe scenă”, crede JaxMan.

În România, tânărul locuieşte cu bunica sa, despre care spune că îl sprijină în cariera pe care a ales-o, mai ales că aceasta are cultură muzicală şi a studiat pianul.

Întrebat despre existenţa unei posibile reţete Eurovision, JaxMan recunoaşte că nu s-a gândit la o formulă, pentru că el face muzică după cum simte.

Despre noul sistem de votare în Selecţia Naţională, prin care publicul va alege candidatul României pentru Liverpool, JaxMan subliniază că apreciază acest lucru şi că „publicul percepe cel mai bine muzica, în timp ce muzicienii sunt obişnuiţi să critice. Artiştii simt muzica cu altă ureche”, justifică JaxMan.

Concurentul a vorbit şi despre tatuajele sale. Pe o mână are signalistica unui player iar tatuajul de pe gât indică cele două cuvinte după care îşi ghidează viaţa: „Family” şi „Patience”. „Familia este motto-ul meu în viaţă!”, mărturiseşte JaxMan.

Despre experiențele sale în lumea muzicală, dar şi despre aşteptările pe care le are în concursul Eurovision, aflați urmărind podcastul TVR şi Bucureşti FM, #eurovisionestitu, pe platformele de podcast ale TVR și pe contul de YouTube al Televiziunii Române, iar de luni până vineri, pe 98,3 FM - Bucureşti FM, de la 12.30.

În finala Selecției Naționale ESC 2023, din 11 februarie, s-au calificat 12 piese muzicale: "Call on me" - Deiona, "No time for me" - Andrada Popa, "Take you home" - Ocean Drive, "Puppet" - Amia, "Statues" - Andrei Duțu, "D.G.T. (Off and on)" - Theodor Andrei, "Lele" - Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros, "Bla Bla Bla" – Aledaidcea, "Faralaes" - Adriana Moraru, "Hai vino" - Maryliss, JaxMan "Bad&Cool" și "Periniţa mea" - Andreea D Folclor Orchestra.

Reamintim că Eurovision Song Contest 2023 va avea locul acesta în Marea Britanie, țara care va organiza evenimentul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat de Rusia. Semifinalele sunt programate pentru zilele de 9 şi 11 mai, iar finala, pe 13 mai 2023.