images

Regatul Unit: BBC confirmă detaliile cărților de vizită de la Eurovision 2023

Într-un anunț făcut luni, 20 februarie, televiziunea gazdă a concursului Eurovision 2023, BBC, a oferit mai multe detalii despre  una dintre cele mai îndrăgite rubrici ale emisiunii, cărțile de vizită.

Windfall Films  este compania de producție care va asigura producerea acestei părți importante a concursului BBC Eurovision. Filmele scurte care vor fi prezentate atât în ​​semifinale, cât și în marea finală, oferă publicului informații despre artistul care evoluează în concurs.

Compania ucraineană 23/32 va lucra cu Windfall Films la producerea cărților poștale. În acest an, cărțile poștale vor lega Regatul Unit de Ucraina și vor întruchipa sloganul oficial al Eurovision Song Contest 2023, „United by Music”.

Licitația a fost atribuită companiei independente a cărei ofertă a obținut cel mai mare punctaj conform criteriilor publicate, în urma unui proces strâns, fiind  selectată Windfall Films.

Eurovision 2023

Liverpool va găzdui următoarea ediție a Eurovision Song Contest la M&S Bank Arena. Decizia a fost luată după studierea mai multor propuneri de  orașe din Regatul Unit, deoarece câștigătoarea concursului din 2022, Ucraina, nu au putut să-l găzduiască. Eurovision 2023 va avea loc pe 9, 11 și 13 mai.

Liverpool este cunoscut la nivel global drept locul de naștere al trupei Beatles, dar și pentru evenimentele muzicale precum Africa Oyé, Liverpool International Music Festival și Sound City. Orașul găzduiește aproape 500.000 de locuitori și este cunoscut pentru locațiile sale muzicale emblematice și evenimentele culturale. Orașul este conectat la lume prin Aeroportul Liverpool John Lennon.

Concursul din 2023 este primul după cel din 1979, când țara câștigătoare nu a putut găzdui următorul concurs. Este a șasea oară în care o altă țară găzduiește concursul pe care țara gazdă inițială nu l-a putut ține, așa cum s-a întâmplat cu Țările de Jos în 1960, Franța în 1963, Monaco în 1972, Luxemburg în 1974, Israelul în 1980 și Ucraina în 2023.  Cu această ocazie, Regatului Unit va atinge cifra-record de a găzdui Eurovision de nouă ori.

Sursa: eurovoix.com