images

Regatul Unit: Proiecție în aer liber la Eurovision 2023

Plymouth a dezvăluit  că va organiza o proiecție în aer liber a finalei Eurovision Song Contest 2023.

Plymouth’s Guildhall va găzdui o proiecție în aer liber a finalei celei de-a 67-a ediții a Eurovision Song Contest de la Liverpool. Difuzarea concursului este susținută de Plymouth Pride CIC, iar evenimentul va fi gratuit pentru public. Acesta face parte dintr-o serie de proiecții publice ale Eurovision Song Contest și King’s Coronation, care sunt susținute de Guvernul Regatului Unit, Departamentul pentru Cultură, Media și Sport și BBC.

Lista orașelor care difuzează finala Eurovision 2023 pe un mare ecran este:

Brighton

Darlington

Manchester

Newcastle

Plymouth

Eurovision 2023

Liverpool va găzdui următoarea ediție a Eurovision Song Contest la M&S Bank Arena. Decizia vine după mai multe runde de selecție a diferitelor orașe din Regatul Unit, deoarece câștigătorii concursului din 2022, reprezentanții Ucrainei, nu au putut să ține această ediție. Eurovision 2023 va avea loc pe 9, 11 și 13 mai.

Liverpool este cunoscut la nivel global ca locul de naștere al trupei Beatles, dar și pentru evenimentele muzicale precum Africa Oyé, Liverpool International Music Festival și Sound City. Orașul găzduiește puțin sub 500.000 de oameni și este cunoscut pentru locațiile sale muzicale emblematice, dar și pentru evenimentele culturale. Orașul este conectat la lume prin Aeroportul Liverpool John Lennon.

Concursul din 2023 va fi primul, dintre cele susținute începând din anul 1979, în care țara câștigătoare nu va putea găzdui următorul concurs.

Este pentru a șasea oară când o altă țară este gazda concursul în locul celei care ar fi trebuit să îl susțină, după Țările de Jos în 1960, Franța în 1963, Monaco în 1972, Luxemburg în 1974, Israel în 1980 și Ucraina în 2023.

Concursul va extinde, de asemenea, recordul Regatului Unit de a găzdui Eurovision la nouă ori.

 

Sursa: eurovoix.com