images

San Marino: Peste 80 de piese au fost înscrise până în prezent pentru Una Voce per San Marino 2023

Perioada de înscrieri a fost deschisă acum 10 zile și sunt puțin peste cinci luni până la închiderea oficială a termenului limită de depunere.

În 2022, un total de 585 de cântăreți au depus melodii pentru a reprezenta San Marino și a concura la Una voce per San Marino. Achille Lauro a reprezentat San Marino la Eurovision 2022 cu piesa „Stripper”. El nu a reușit să se califice în Marea Finală, terminând pe locul 14 cu 50 de puncte în a doua semifinală.

Cum va funcționa Una voce per San Marino 2023?

Etapa Academiei și Casting va avea loc între 28 octombrie 2022 și 27 ianuarie 2023. În etapa Casting, un juriu va selecta 60 sau mai mulți artiști pentru a trece la următoarea rundă a selecției din San Marino.

În urma etapei de casting, în februarie 2023 vor avea loc un total de cinci semifinale. Din cele cinci semifinale, juriul va alege aproximativ douăzeci de artiști pentru a trece la marea finală. Vor fi patru semifinale, dintre care una va fi pentru artiștii din San Marino, al cincilea spectacol din etapa semifinală va fi runda A doua șansă.

Marea Finală va avea loc pe 25 februarie 2023 la Teatro Nuovo din Dogana. Câștigătorul va fi ales de un juriu format din cinci persoane, doi jurați aleși de San Marino RTV, unul ales de Segreteria di Stato și doi aleși de compania de producție.

Spre deosebire de anul trecut, nu va exista o secțiune Artist consacrat și niciun artist nu va fi invitat direct la finală. În schimb, artiștii consacrați sau orice alți artiști de seamă pot fi invitați direct la semifinale și pot sări peste runda de casting.

Cererile pentru a participa la selecție sunt deschise de astăzi până pe 20 ianuarie 2023.

Există taxe asociate cu participarea:

Cererile înainte de 29 septembrie vor costa 100 de euro;
Înscrierile între 1 octombrie și 20 ianuarie vor costa 150 de euro;
Piesele înscrise de artiștii din San Marino vor costa 50 de euro înainte de 3 decembrie

Sursa: Eurovoix.com