images

Slovenia: Joker Out Film. Prima carte de vizită pentru Eurovision 2023

Presa slovenă a confirmat că prima carte de vizita pentru viitorul Eurovision Song Contest a fost filmată astăzi de Joker Out, reprezentanții pe care Slovenia îi va trimite la Liverpool în luna mai. 

Se știa că BBC a lansat o licitație în octombrie pentru ca o companie de producție independentă să vină cu conceptul și să filmeze cele 37 de cărți de vizită pentru viitorul concurs. Lungimea cărților de vizită este de 40 de secunde.

Ceea ce am văzut la artiștii sloveni care își filmează cartea de vizită este că agenția de producție a ales să aibă filmările în țara lor de origine, în loc să folosească acele cărți de vizită pentru a reprezenta țara gazdă.

Joker Out și-au filmat cartea de vizită pe acoperișul clădirii Radio Slovenija. Ei au cerut ca o mașină de pinball să fie implicată în filmări și au fost încântați când acest lucru a fost aprobat de BBC. Jure Maček, bateristul trupei, a dezvăluit relevanța aparatului de pinball: „Ne place foarte mult pinball-ul, pentru că am început să-l jucăm deja în Hamburg în timp ce înregistram melodia.”

Joker Out va reprezenta Slovenia la Liverpool cu melodia Carpe Diem. Ei vor cânta în a doua jumătate a celei de-a doua semifinale pe 11 mai 2023. Trupa a făcut deja aluzii asupra unor planuri de punere în scenă și a promis că va face „un spectacol bun”.

Eurovision 2023

Liverpool va găzdui următoarea ediție a Eurovision Song Contest la M&S Bank Arena. Decizia vine după mai multe runde de selecție a diferitelor orașe din Regatul Unit, deoarece câștigătorii din Ucraina ai concursului din 2022 nu au putut să găzduiască. Eurovision 2023 va avea loc pe 9, 11 și 13 mai.

Liverpool este cunoscut la nivel global ca locul de naștere al trupei Beatles, precum și pentru evenimente muzicale cum sunt: Africa Oyé, Liverpool International Music Festival și Sound City. Orașul găzduiește puțin sub 500.000 de oameni și este cunoscut pentru locațiile sale emblematice muzicale și evenimentele culturale. Orașul este conectat la lume prin Aeroportul Liverpool John Lennon.

Concursul din 2023 va fi primul concurs, din 1979 încoace, în care țara câștigătoare nu a putut găzdui următorul concurs. Este a șasea oara în care o altă țară a găzduit după ce tara gazdă inițială nu a putut, după Țările de Jos în 1960, Franța în 1963, Monaco în 1972, Luxemburg în 1974, Israelul în 1980 și Ucraina în 2023. Concursul va extinde, de asemenea, recordul Regatului Unit de a găzdui Eurovision la nouă ori.

Sursa: eurovoix.com