images

Spectacolele oaspeților în Marea Finală de la Eurovision 2023

Marea finală a concursului de anul acesta se va deschide cu câștigătorii de anul trecut  - Kalush Orchestra și cu un spectacol puternic intitulat Voices of a New Generation.

În timpul Paradei Steagurilor a tuturor celor 26 de Mari Finaliști, spectatorii vor fi tratați cu un act artistic unic a unor participanți ucraineni emblematici din trecut la Concursul Eurovision.

Go_A, Jamala, Tina Karol și Verka Serduchka urcă pe scenă și ne amintesc tuturor exact de ce au devenit favoriți la Eurovision Song Contest.

În primul interval act, în care are loc votul în Europa și în lume, omul din spațiu al Regatului Unit, Sam Ryder, revine triumfal pe scena Eurovision Song Contest.

Sam Ryder, vicecampion al Concursului din 2022, spune: „Ce onoare să fiu invitat din nou pe scena Eurovision pentru a doua oară!  Abia aștept să mă întorc în haosul frumos al tuturor și să urmăresc artiștii incredibili cântând și de data aceasta aducându-ți în același timp un spectacol special, al nostru. Dragoste mare!”.

Ultimul interval se numește The Liverpool Songbook. BBC a reunit șase concerte emblematice din trecutul Eurovision - italianul Mahmood, israelianca Netta, islandezul Daði Freyr, suedeza Cornelia Jakobs, olandezul Duncan Laurence - plus propria Sonia din Liverpool, care sărbătorește 30 de ani de când a terminat pe locul al doilea, în 1993.

Câștigătorii Eurovision 2022, Kalush Orchestra, spun:

„Așteptăm cu nerăbdare să cântăm la Liverpool de când a fost anunțat ca oraș gazdă anul trecut. Orașul are o moștenire muzicală de renume mondial și suntem încântați să putem anunța în sfârșit ce onoare va fi pentru noi să fim acolo.

Deși suntem triști că nu am putut aduce Eurovision Song Contest înapoi în țara noastră natală, suntem cu adevărat recunoscători Regatului Unit pentru că ține această petrecere în numele nostru. Vom face spectacol pentru toată lumea din Ucraina pentru a ne aminti că zilele mai bune și victoria țării noastre urmează, precum și pentru a arăta lumii pentru ce luptă Ucraina”.

(w882) Klaush Orc

foto: eurovision.tv