images

Suedia: Loreen merge la Eurovision cu „Tattoo”

Sâmbătă seara a avut loc marea finală a „Melodifestivalen”, în Suedia. Loreen a fost votată câștigătoare, cu piesa „Tattoo”, și va își reprezenta țara la cea de-a 67-a ediție a Eurovision Song Contest.

28 de melodii au fost prezentate de postul de televiziune suedez SVT, la sfârșitul anului trecut, ca fiind în competiție la Melodifestivalen 2023. Sâmbătă, 11 martie, concursul de cântece s-a încheiat cu o finală de 12 cântece - „Tattoo” devenind cântecul câștigător, interpretat de Loreen.

Tattoo a triumfat atât la votul juriului internațional, cât și la votul publicului. Loreen a câștigat cu o marjă confortabilă, înscriind 177 de puncte față de cele 138 de puncte ale vicecampioanei, iar acum va arbora mândră steagul suedez la Liverpool.

Desigur, mai 2023 nu va fi pentru prima dată când Loreen va urca pe scena Eurovision!...

La Concursul din 2012, de la Baku, Loreen a concurat cu primul ei cântec câștigător al Melodifestivalenului, „Euphoria”. Cântecul a fost câștigător la Baku și a devenit una dintre cele mai faimoase și de succes melodii lansate de Eurovision Song Contest.

Cel mai recent câștigător al Melodifestivalen-ului lui Loreen a început deja: „Tattoo” este în prezent numărul 1 atât în ​​topul suedez al single-urilor, cât și în topul suedez al difuzării la radio.

Tattoo va intra în concurs in prima semifinală a Eurovision Song Contest 2023.

 

Sursa: eurovision.ro