images

Letonia: 10 melodii vor concura în finala „Supernova”

Letonia își alege piesa care o va reprezenta la Eurovision Song Contest 2023 sâmbătă, 11 februarie.

Letonia refolosește popularul format Supernova ca proces de preselecție pentru a găsi melodia la cea de-a 67-a ediție a Eurovision Song Contest.

Sâmbătă, 4 februarie, a avut loc semifinala, în care din 14 piese concurente au rămas 10, în urma punctajele acordate de un juriu și un vot public.  pe Pe parcursul a două seri, începând de sâmbătă, 11 februarie, cele 10 melodii vor concura în finala Supernova.

Punctajul în finala Supernova va fi format atât de un vot al juriului, cât și de un vot public, fiecare având o pondere de 50%. Câștigătorul va reprezenta Letonia la Eurovision Song Contest de la Liverpool, în anul în care sărbătorim cea de-a 20-a aniversare de când țara baltică a găzduit pentru prima dată Eurovision Song Contest la Riga în 2003.

Gazdele finalei Supernova, Ketija Šēnberga și Lauris Reiniks, vor prezenta artiștii și votul. De asemenea, ei vor saluta invitatul special: câștigătorul Eurovision Song Contest 2019, Duncan Laurence, care va ateriza la Riga pentru a interpreta cântecul câștigător al Concursului, single-ul de succes mondial „Arcade”.

Letonia va cânta în prima semifinală a celei de-a 67-a ediții a Eurovision Song Contest.

 

Sursa: eurovision.tv. Foto: EBU / Corinne Cumming