images

Ucraina: au fost anunțați finaliștii Vidbir 2024

Suspilne, postul de televiziune național ucrainean, a dezvăluit finaliștii Vidbir 2024.

După două zile de audiții, a fost ales un total de zece finaliști pentru Vidbir 2024.

Aceștia sunt:

alyona alyona & Jerry Heil – “Teresa & Maria”

Drevo – “Endless chain”

INGRET – “Keeper”

MÉLOVIN – “DREAMER”

NAHABA – “GLASSS”

NAZVA – “Slavic English”

SKYLERR – “Time is running out”

YAGODY — “Tsunamia”

YAKTAK — “Lalala”

Ziferblat — “Place I Call Home”

Dmytro Shurov (Pianoboy), producătorul muzical al Vidbir 2024, a declarat:

“Crearea cântecelor, înscrierea, pregătirea, audițiile - toate acestea reprezintă o cantitate imensă de muncă și stres emoțional pentru artiști și echipele lor, pentru echipa Suspilne și pentru mine personal. Cel mai important lucru este că pe tot parcursul întregului proces suntem pe aceeași lungime de undă și simțim că facem împreună o chestiune comună, din care muzica ucraineană va beneficia cu siguranță.

Sunt foarte bucuros că mai mulți participanți din lista lungă a anului trecut au făcut un salt puternic în acest an și au demonstrat că sunt pregătiți să meargă în „spațiul deschis”. Au apărut noi artiști pe care îi veți iubi, fețele cunoscute s-au întors cu cântece puternice și o nouă motivație. Acesta este un semn al unei atitudini sănătoase și civilizate față de competiție, o dorință pentru dezvoltare, incredere in tara noastră de a căuta și de a se descoperi pe sine. Un semn al echilibrului dintre iubire și respect pentru sine și în același timp curajul de a oferi și accepta lucruri noi.

Dacă lăsăm emoțiile la o parte, acești zece sunt obiectiv cei mai puternici artiști din selecție, cu cele mai mari hituri, care sunt aici azi, cât mai pregătiți posibil să reprezinte Ucraina într-o competiție internațională. Dar vorbind emoțional, sunt foarte fericit pentru fiecare muzician, manager, stilist, inginer de sunet, pentru mine pentru că suntem cu toții parte a unui proces foarte corect și sincer, scopul principal al căruia este să creeze o alegere pentru ucraineni, să ne ofere tuturor o nouă speranță, să găsim o persoană care va spune lucruri importante pentru toți. Noi anul acesta pe scena finalei mari și în care ne vom încrede ca și în noi înșine și ne vom mândri cu ea ca și cu noi înșine. Știu, dragi ucraineni, că, ca întotdeauna, unora le vor plăcea unele cântece și altora nu. Este important pentru fiecare dintre noi să avem dreptul la propria opinie, la propriile gusturi, la gândurile noastre și la iubirea noastră. Dar acum este foarte important pentru noi să învățăm să acceptăm și să apreciem opiniile și viziunea altor persoane, să apreciem fiecare acțiune care duce la ceva constructiv. Acest lucru arată adevărata noastră unitate și dezvoltare. Sper foarte mult ca Vidbir să se desfășoare în această atmosferă, atunci toată lumea va avea de câștigat din asta, și mai presus de toate, scena noastră muzicală ucraineană.”

Un al unsprezecelea artist va fi selectat printr-un vot public din rândul participanților la lista lungă care nu au fost aleși ca finaliști. Lista completă a finaliștilor va fi dezvăluită până pe 29 decembrie. Participanții la lista lungă care sunt eligibili pentru wildcard sunt:

•           ANKA

•           Carpetman

•           Julia Belei

•           KARYOTYPE

•           KRYLATA

•           PARFENIUK

•           SHÉPA

•           STASYA

•           SWOIIA

•           TESLENKO

Oksana Skybinska, Șefa Delegației pentru Ucraina, a explicat că piesele finaliștilor vor fi lansate în ianuarie:

“Cântecele celor zece finaliști vor fi lansate, conform tradiției, mai aproape de finalul Vidbir. Până la sfârșitul acestui an, sugerăm să ne concentrăm pe acei artiști și cântece care încă pot concura pentru un loc în finală și care cu siguranță merită atenția ascultătorilor atât din Ucraina, cât și din străinătate. În decembrie, va avea loc votul în Diya, iar fiecare va putea asculta cântecele participanților la lista lungă și să aleagă cine va primi cea de-a unsprezecea poziție în finală.”

Vidbir 2024 va avea loc în februarie 2024 sub forma unui concert televizat. Rezultatele votului juriului și al publicului vor determina câștigătorul și reprezentantul Ucrainei la Malmö în mai 2024.

***

Sursa: eurovoix.com