images

Ucraina: Peste 100 de melodii trimise pentru Eurovision 2023 până acum

UA:PBC a primit până acum peste 100 de cântece pentru Vidbir 2023.

Mai sunt încă zece zile până la închiderea perioadei de înscrieri, 106 melodii au fost trimise pentru a reprezenta Ucraina la Concursul Eurovision de anul viitor.

Producătorul muzical al selecției naționale, Dmytro Shurov a spus:

„Ucraina ar trebui să fie reprezentată în Marea Britanie de un artist cool și o piesă strălucitoare. Este o șansă și o onoare unică de a ne reprezenta țara într-o perioadă atât de dificilă, de a transmite mesajul nostru lumii, de a atrage atenția asupra muzicii și culturii noastre. Pentru toți cei cu care comunicăm deja și pentru toți cei care încă se gândesc și ezită, HAIDETI! Citiți regulamentul și trimiteți o melodie aici”.

Finala Vibdir 2023 este programată să aibă loc pe 17 decembrie 2022 la Kiev, la stația de metrou Maidan Nezalezhnosti, conform contractului de licitație publică pentru producția Vibdir 2023. Câștigătorul finalei va reprezenta Ucraina la Eurovision Song Contest 2023 în Regatul Unit. Câștigătorul va fi ales printr-o combinație de vot public și un juriu, ai cărui membri vor fi aleși de public.

Orchestra Kalush a câștigat concursul din 2022 de la Torino, Italia, cu un total de 631 de puncte. Ei dețin acum recordul celor care au primit cele mai multe puncte la televot din istoria concursului și au terminat, de asemenea, pe locul 4 la jurii. Din cauza războiului în desfășurare, Ucraina nu va găzdui Eurovision 2023, fiind pentru prima dată din 1980 când concursul nu se va desfășura în țara anterioară câștigătoare. Totuși, Ucraina se va califica în continuare automat în finală, datorită faptului că este campioana en-titre.

 

Sursa:Eurovoix.com