images

Alina Ionescu, cu stil în finala Selecţiei Naţionale

Alina Ionescu, prezentatoarea emisiunii „Zile cu stil”, de la TVR 2, va transmite știrile din Camera verde și va purta câteva ținute de gală create de Cătălin Botezatu. 

Gazdelor show-urilor Selecţiei Naţionale Eurovision Romania, Aurelian Temişan şi Ilinca Avram, li s-a alăturat, în finală, Alina Ionescu, prezentatoarea emisiunii „Zile cu still”, de la TVR 2. Duminică, 17 februarie, de la ora 20.30, Alina se va afla în Camera verde alături de artiști şi va încerca să le mai domolească emoţiile competiţiei.

Ce înseamnă pentru tine Eurovision?

Alina Ionescu: Eurovision-ul este un fel de Campionat European de fotbal doar că aici ne jucăm cu muzica. Dar în ambele cazuri este şansa unui cântăreţ de la noi să demonstreze că suntem un popor care iubim frumosul şi ştim să-l celebrăm şi prin muzică.

Show-ul nu este doar despre muzică ci şi despre stil. Cum ţi se par ţinutele artiştilor?

Alina Ionescu: Eurovision este un concept şi cred că sunt foarte importante şi tinutele. De la haine, la melodie şi scenografie totul contează. Sper ca în finală să vedem ţinute spectaculoase la fel ca vocile finaliştilor. Mie nu-mi place să vorbesc despre ceea ce a fost şi gusturile nu prea se discută.

Te-ai aflat şi tu în poziţia de concurent şi ştii cât de mari sunt emoţiile. Eşti pregătită cu încurajări pentru artişti?

Alina Ionescu: Tocmai pentru că am fost mult timp în poziţia de concurentă, asta mă face să fiu încrezătoare şi să ştiu exact cum să-i încurajez şi să-i motivez. Ştiu ce ce are nevoie un concurent în seara finalei... de votul publicului.

Îi cunoşti pe artiștii din finală? Te-ai mai întâlnit cu ei?

Alina Ionescu: Pe o parte dintre artişti i-am mai întâlnit, pe alţii nu. Dar asta nu mă face să fiu subiectivă, dacă toţi au ajuns în finală, toţi sunt cei mai buni. M-am bucurat să-i revăd pe în finală pe artiştii pe care i-am cunoscut la Cerbul de Aur.

Prezinți o emisiune despre stil și eleganță. Ce vei purta în finala Selecţiei Naţionale Eurovision România?

Alina Ionescu: În seara finalei, voi schimba vreo 3-4 ţinute semnate Cătălin Botezatu, care a fost mai bucuros ca mine atunci când a aflat despre prezenţa mea la Eurovision şi s-a oferit să mă îmbrace. Designerul, fan Eurovision, a propus rochii absolut spectaculoase şi glamuroase.

Ştiu că fetiţa ta, Izabela, se bucură când te vede la televizor. O să te urmărească şi duminică seara? Aveţi şi vreun cod prin care vă trimiteţi mesaje?

Alina Ionescu: Sinceră să fiu, nu cred ca fetiţa mea de şase ani va sta în faţa televizorului, vrea să vină neapărat în sala. Nu ne trebuie niciun cod, ea ştie că tot ce fac încerc să fac cât mai bine pentru ca ea să fie mândră de mine. Voi găsi un moment în care privirile noastre să se intersecteze. Cred că cea mai bună educaţie pe care o putem oferi copiilor noştri este puterea propriului exemplu. Copiii fericiţi au părinţi împliniţi!

(oar_w460)