» „On a Sunday″ - Ester Peony » ECHIPA » PRESS KIT » MULTIMEDIA » GALERIE FOTO

 

images

Ester Peony cu „On a Sunday″ va reprezenta România la Eurovision 2019

În vârstă de 25 de ani, Ester Alexandra Crețu, cunoscută ca Ester Peony, este o cântăreață și compozitoare de origine română care și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă din copilărie, atunci când locuia împreună cu familia sa în Montreal, Canada.

A început cursurile de canto Jazz la 8 ani, iar patru ani mai târziu, când a revenit în țară, Ester a început să studieze la Liceul Dinu Lipatti din Pitești, secția pian. La vârstă de 13 ani se transferă la secția Chitară clasică până în clasa a noua, când continuă cursurile la secția Canto clasic.

 

În 2013 se înscrie la Facultatea de Interpretare Muzicală din București unde studiază compoziție Jazz. Un an mai târziu, Ester începe să compună muzică pentru artiști precum DJ Rynno, Sylvia, Tamy și Pepe, atât din zona mainstream, cât și din underground. În iarnă aceluiași an, Ester a lansat alături de Ana Baniciu, Puya, Doddy, Vescan și Mahia „Cuminte de Crăciun”.

(w640) Eurovision

Au urmat apoi cover-uri precum „Derniere Danse”(Indila), „My Heart is Refusing Me”(Loreen), iar, în 2015, Ester lansează primul single din carieră, „Sub aripa ta”(feat. Vescan), care a cucerit topurile muzicale și a adunat peste 16 milioane de vizualizări pe YouTube. Tot în 2015, artista continuă colaborarea cu Vescan și lansează alături de el, Alan și Kepa „Oameni”. În 2016, colaborează cu Phelipe și lansează single-ul și clipul „1000 de motive”, ce a generat aproape 3 milioane de view-uri pe YouTube.

(w640) Eurovision

În vara aceluiași an, Ester a început să concerteze în țară atât solo, cât și în cadrul turneului „Noi să fim sănătoși!”, organizat în marile orașe ale României alături de Puya, Vescan, Doddy și Anastasia.

(w640) Eurovision

În 2017, Ester își dedică timpul muzicii și scrie piese pentru diferiți artiști, dar și pentru ea. La începutul anului 2018, lansează  „Dig it”, un EP ce conține patru piese: „On My Way”, „So Fine”, „Leaving Tomorrow” și „Dig It”, iar câteva luni mai târziu, Ester compune alături de Alexandru Șerbu și Ioana Victoria Badea „On a Sunday”, piesă pe care această o înscrie în marea competiție a Selecției Naționale Eurovision 2019. Single-ul îmbină sound-ul de chitară  cu versurile ce vin în completarea mood-ului dark, cu un mesaj: Dragostea devine periculoasă atunci când o oferi persoanei nepotrivite.

(w640) Eurovision

Ulterior, Ester câștigă marea cursa și urmează să reprezinte România la Tel Aviv în mai 2019. În prezent, Ester continuă cursurile de canto și lucrează la primul ei album care va fi lansat pe parcursul anului 2019.

images

Echipa - Eester Peony

România se pregătește să urce pentru a 20-a oară pe scena Eurovision Song Contest. Ester Peony, câștigătoarea Selecției Naționale 2019, va reprezenta România în concursul internațional. Delegația României a intrat în febra ultimelor pregătiri înainte de plecarea către Tel Aviv, care va avea loc duminică, 5 mai.

Vineri, 3 mai, Ester Peony și echipa care o va însoți pe scenă, împreună cu Smaranda Vornicu, șefa delegației României, Petre Năstase, regizorul show-ului și Liana Stanciu se vor întâlni cu jurnaliștii, într-o conferință de presă care va avea loc la sediul TVR.

Înainte de toate, să-i cunoaștem pe cei care vor reprezenta România la Eurovision 2019:

(w235) Ester PeonAlexandru Șerbu

Chitara este marea pasiune a lui Alex “Bolero” Șerbu. A studiat-o la Liceul de muzică Dinu Lipatti și a continuat la Universitatea de Muzică din București. În paralel, Alex cochetează cu producția muzicală, debutând, în anul 2013, cu piesa "Doi Nebuni", interpretata de Simona Nae. Ulterior produce si colaboreaza cu artiști precum Ester, Claudia Pavel, Pepe, Cristina Vasiu, Gipsy Casual, Starchild, Annely Cole, Alexandra Stan. Ulterior, incepe sa compuna alaturi de Ester Peony, primul rezultat fiind EP-ul "Dig It".  Este producatorul muzical al piesei "On a Sunday", care va reprezenta Romania la ESC2019, unde Alex are dublu rol, atat de producator muzical, cat si de chitarist pe scena concursului.

(w235) Ester PeonBruce (Valentin Cristian Chiș)

Bruce este unul dintre cei doi dansatori care vor urca pe scena din Tel Aviv alături de Ester Peony. Coregraf, actor și dansator, Bruce are o vastă experiență pe scenă și în studiourile de televiziune. În afară de musicaluri și spectacole de balet contemporan, Bruce a  dansat în show-uri precum “Britain’s Got Talent”, „X Factor UK”, „Dancing With The Stars”, „Your Face Sounds Familiar” sau „X Factor România” și a concurat la Exatlon. În calitate de coregraf, Bruce a colaborat la „Românii au Talent”, „Bravo Romania”, Media Music Awards, Romanian Music Awards sau „The Next Star”.

Tânărul coregraf a lucrat alături de numeroase vedete autohtone, precum Inna, Lora, Andra, Stefan Banica, Corina, Pepe, Morandi, Matteo sau Andreea Bănică.

(w235) Ester PeonMircea (Vlad Mircea)

Mircea este cel de-al doilea dansator care o va însoți pe Ester la Tel Aviv, pe scena Eurovision Song Contest 2019. Chiar dacă a făcut o profesiune din dans, actorie și modeling, Mircea este absolvent al unei facultăți de administrație și afaceri și este practicant al mai multor sporturi, cum ar fi fotbalul, handbalul, înotul sau ciclismul. Cartea sa de vizită include o bogată experiență în show-biz. Mircea a colaborat, în turnee sau videoclipuri, cu numeroși artiști români (Alexandra Stan, Inna, Smiley, Antonia, Alex Velea, Delia, Stefan Banica Jr, Loredana, Andra, Marius Moga, What’s UP, Andreea Banică, Horia Brenciu, JO, Lariss, Corina, Blacklist, Radiom Killer, Cristina Spatar, Skizzo Skillz sau Mira), dar și cu artiști internaționali (Arilena Ara, Salvatore Ganacci)

Este laureat al World of Dance 2016 Romania, cu „The Haters Crew” și a făcut parte din distribuția filmului High Strung 2.

(w235) Ester PeonAdela-Daniela Baranci

Absolventă a Universității de Muzică, secția canto/operă și a Liceului de Muzică “George Enescu”, Adela cântă de la vârsta de șase ani. A colaborat cu celebra soprană Irina Iordăchescu, susținând concerte la Ateneul Român și la Palatul Peleș, iar, în liceu, a cântat în trupa Oxygen. Cu toate acestea, interpreta are o serioasă și complexă carieră și experiență în domeniul IT, fără să abandoneze, însă, pasiunea pentru muzică, care a adus-o pe scena ESC2019, alături de Ester Peony.

 

(w235) Ester PeonAntonia Elena Liță

PR, event coordinator sau interpret cu studii de specialitate? Antonia le are pe toate în CV-ul său, iar pe 16 mai o vedem pe scena Eurovision, în echipa lui Ester Peony. Absolventă a Universității de Muzică, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie muzicală, dar și a Facultății de Comunicare și Relații Publice – Școala Națională de Științe Politice și Administrative, Antonia știe să cânte, să facă PR și să coordoneze evenimente, așa că Eurovision-ul se potrivește ca o mănușă.

 

 

 

 

(w640) Ester Peon

(w640) Ester Peon

(w640) Ester Peon

 

images

Lyrics / Versuri

ON A SUNDAY - ESTER PEONY 
Muzică: Ester Alexandra Creţu, Alexandru Şerbu 
Versuri: Ioana Victoria Badea

You left me
On a Sunday
And I still remember
That day of September

Yeah, you left me
On a Sunday
Made sure there's no way

To forget that day
say ey, ey, ey, ey ey
Loving you is a hard price to pay
ey, ey, ey, ey ey

Watching the smoke
Rise from the ashtray
Filling the room with pain
It's still in my veins

Can't feel at home
Cuz it's so lonely
So cold and so grey
Since you left that day
You know, you know

Even if the sun rises and the world moves on everyday
ey, ey, eeey
I will always be waiting for you to come back home to me
to me, to me, to me eeeey
ey, ey, ey, ey ey
Loving you is a hard price to pay
ey, ey, ey, ey ey
ey, ey, ey, ey ey
Loving you is a hard price to pay
ey, ey, ey, ey ey

Wake me up
From this nightmare
Is this even true?
Am I without you?

Love's not fair
Oh, I have learned that
Just never knew, that
I`ll be losing you
you know, you know

Even if the sun rises and the world moves on everyday
ey, ey, eeey
I will always be waiting for you to come back home to me
to me, to me, to me eeeey
ey, ey, ey, ey ey
Loving you is a hard price to pay
ey, ey, ey, ey ey
Loving you is a hard price to pay
ey, ey, ey, ey ey

M-ai părăsit
Într-o Duminică
Și încă îmi amintesc
Acea ploioasă zi de Septembrie

Da, m-ai părăsit
Intr-o Duminică
Te-ai asigurat că nu există nicio șansă

Să pot uita acea zi
ei, ei, ei, ei
Sa te iubesc este prețul pe care îl plătesc
ei, ei, ei, ei

Am privit fumul
Ridicându-se din scrumieră
A umplut camera de durere
Si înca o simt in vene

Nu vreau o 'acasa'
Dacă e atat de pustie
Atat de rece și de gri
De când ai plecat în acea zi
Tu știi, tu știi

Chiar dacă soarele răsare și lumea iși continuă viața zi de zi
ei, ei , ei
Eu voi aștepta întotdeauna că tu să te întorci înapoi acasă, la mine
la mine, la mine, la mine
ei, ei, ei
Să te iubesc este prețul pe care-l plătesc
ei, ei , ei

Trezește-mă
Din acest coșmar
Este adevarăt?
Exist făra tine?

Dragostea nu este corectă
Oh, am învățat asta
Dar nu am știut niciodată
Că te voi pierde