images

Ester Peony cu „On a Sunday″ va reprezenta România la Eurovision 2019

În vârstă de 25 de ani, Ester Alexandra Crețu, cunoscută ca Ester Peony, este o cântăreață și compozitoare de origine română care și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă din copilărie, atunci când locuia împreună cu familia sa în Montreal, Canada.

A început cursurile de canto Jazz la 8 ani, iar patru ani mai târziu, când a revenit în țară, Ester a început să studieze la Liceul Dinu Lipatti din Pitești, secția pian. La vârstă de 13 ani se transferă la secția Chitară clasică până în clasa a noua, când continuă cursurile la secția Canto clasic.

 

În 2013 se înscrie la Facultatea de Interpretare Muzicală din București unde studiază compoziție Jazz. Un an mai târziu, Ester începe să compună muzică pentru artiști precum DJ Rynno, Sylvia, Tamy și Pepe, atât din zona mainstream, cât și din underground. În iarnă aceluiași an, Ester a lansat alături de Ana Baniciu, Puya, Doddy, Vescan și Mahia „Cuminte de Crăciun”.

(w640) Eurovision

Au urmat apoi cover-uri precum „Derniere Danse”(Indila), „My Heart is Refusing Me”(Loreen), iar, în 2015, Ester lansează primul single din carieră, „Sub aripa ta”(feat. Vescan), care a cucerit topurile muzicale și a adunat peste 16 milioane de vizualizări pe YouTube. Tot în 2015, artista continuă colaborarea cu Vescan și lansează alături de el, Alan și Kepa „Oameni”. În 2016, colaborează cu Phelipe și lansează single-ul și clipul „1000 de motive”, ce a generat aproape 3 milioane de view-uri pe YouTube.

(w640) Eurovision

În vara aceluiași an, Ester a început să concerteze în țară atât solo, cât și în cadrul turneului „Noi să fim sănătoși!”, organizat în marile orașe ale României alături de Puya, Vescan, Doddy și Anastasia.

(w640) Eurovision

În 2017, Ester își dedică timpul muzicii și scrie piese pentru diferiți artiști, dar și pentru ea. La începutul anului 2018, lansează  „Dig it”, un EP ce conține patru piese: „On My Way”, „So Fine”, „Leaving Tomorrow” și „Dig It”, iar câteva luni mai târziu, Ester compune alături de Alexandru Șerbu și Ioana Victoria Badea „On a Sunday”, piesă pe care această o înscrie în marea competiție a Selecției Naționale Eurovision 2019. Single-ul îmbină sound-ul de chitară  cu versurile ce vin în completarea mood-ului dark, cu un mesaj: Dragostea devine periculoasă atunci când o oferi persoanei nepotrivite.

(w640) Eurovision

Ulterior, Ester câștigă marea cursa și urmează să reprezinte România la Tel Aviv în mai 2019. În prezent, Ester continuă cursurile de canto și lucrează la primul ei album care va fi lansat pe parcursul anului 2019.