images

Ester Peony concurează pe scena celui mai urmărit concurs muzical al planetei

Reprezentanta României cântă în a doua semifinală Eurovision, joi, 16 mai, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaional și TVR+.

Fanii din țările semifinaliste (cu excepția celor care locuiesc în România) plus cei din Germania, Marea Britanie și Italia vor putea vota „On A Sunday" de până la 20 de ori de pe același număr de telefon, sau prin aplicația de pe site-ul oficial al concursului

Așteptarea a luat sfârșit! Zilele au devenit ore, și doar câteva ne mai despart de a doua semifinală Eurovision 2019, cea în care românii de pretutindeni vor trăi emoția intrării în concurs a reprezentanților noștri. TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și TVR+ transmit în direct evenimentul de pe scena de la Expo Tel Aviv, în această seară, începând cu ora 22.00.

Reprezentanta României, Ester Peony, intră în concurs pe poziţia şase, cu melodia „On A Sunday", alături de Elveția, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croația, Lituania și Malta.

Sunt nerăbdătoare să cânt pentru românii din țară și de pretutindeni. După trei luni de pregătiri intense, urmate de mai multe repetiții pe scena de aici, momentul pe care îl așteptăm cu toții a sosit. Sper ca românii din țară să fie alături de mine în această seară, iar cei din străinătate să voteze pentru calificarea României în marea finală. Pentru ei voi cânta în această seară, iar succesul meu va fi și al lor!", a declarat Ester Peony, reprezentanta noastră la ESC 2019.

Semifinala Eurovision va fi comentată, pentru telespectatorii TVR, de Liana Stanciu și Bogdan Stănescu.

Fanii din cele 18 ţări repartizate în a doua semifinală şi cei din Germania, Marea Britanie şi Italia decid, alături de juriile de specialitate, cine va merge în Marea Finală.

(w640) evz

Chiar dacă românii de acasă nu au dreptul să voteze pentru reprezentanta noastră în concurs, votul celor din diaspora poate fi cel care va înclina balanţa calificării României în finala Eurovision.

Joi seara, voturile românilor din Elveția, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croația, Lituania, Malta, Germania, Marea Britanie şi Italia vor conta în proporţie de 50%, restul de 50% fiind decizia juriilor din fiecare ţară.

Tot ce au de făcut cei care vor să susţină România este ca, în perioada alocată votării (ce se va deschide imediat după încheierea prezentării celor 18 piese), să voteze 06 (numărul alocat României) la telefon, prin SMS sau prin aplicaţia de pe site-ul oficial al concursului: https://eurovision.tv/app. Numerele de telefon şi SMS şi tarifele aferente vor fi afişate în fiecare ţară televiziunea publică ce transmite concursul, dar le puteţi găsi şi online, pe portalurile tvr.ro, eurovision.tvr.ro sau pe pagina oficială facebook.com/eurovision.romania.

Românii din străinătate vor putea vota de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

Miercuri, în preziua spectacolului, reprezentanții României și cei ai celorlalte țări care evoluează în a doua semifinală Eurovision au avut două repetiții. Chiar dacă nu a fost transmisă în direct, a doua repetiție a contat la fel de mult pentru calificare ca și semifinala din această seară, întrucât show-ul a fost votat de juriile de specialitate din 21 de țări, votul lor contând în proporție de 50%, la fel ca al publicului.

Finala Eurovision 2019 va avea loc sâmbătă, 18 mai, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.

Evenimentul este urmărit, anual, de aproape 200 de milioane de oameni de pe mai multe continente, iar în România este transmis în exclusivitate de Televiziunea Română.

***

Echipa Eurovision România

Pentru sprijinul acordat în organizarea concursului Eurovision 2019, TVR mulţumeşte partenerilor săi: TAROM, transportator oficial al echipei României la Eurovision, DB Schenker Romania, Cotnari, Farmec și Prăvălia Mofturi.