images

Eurovision 2019: Ester Peony, reacții pozitive la a doua repetiție oficială

Mesaje de susținere pentru artiștii români la conferința de presă susținută după a doua repetiție. Eurovision debutează marți, 14 mai, în direct la TVR 1, TVR HD și TVR Internațional.

Ester Peony a surprins jurnaliștii și organizatorii prezenți vineri la Expo Tel Aviv, urcând, de această dată, pe scena Eurovision, cu vestimentația complet accesorizată și purtând pe mână machiajul care simbolizează mesajul piesei, trademark-ul proiectului „On a Sunday”.

(w640)

Echipa Eurovision România a decis să nu divulge aceste detalii până la ultima repetiție individuală, schimbarea fiind imediat observată și apreciată de echipa de producție și presa acreditată la eveniment.

(w640)

„Am urmărit cu atenție înregistrarea de la prima sesiune de repetiții, pentru a-mi îmbunătăți apariția scenică. Astăzi, am urcat pe scenă cu ținuta completă, inclusiv accesoriile, așa cum voi intra și în concurs, pe 16 mai.  Am adăugat și machiajul pe mână și accesoriile care aduc detaliul de culoare, creând un contrast important pentru a-mi pune personajul în valoare”, a declarat reprezentanta României.

(w640)

Ester și echipa au trecut, vineri, prin cea de-a doua experiență pe scena de la Expo Tel Aviv, după trei zile în care producătorii evenimentului au pus în aplicare indicațiile primite în urma primei repetiții.
A doua sesiune a decurs foarte bine pentru artiștii noștri, primele imagini fiind disponibile, în premieră, aici: tiny.cc/kgei6y

(w640)

Show-ul României este chiar mai bun față de prima repetiție, fiind realizate modificările solicitate de delegația noastră - reglaje de lumini și corecții privind decupajul”, a declarat Smaranda Vornicu-Shalit la finalul ședinței tehnice din Viewing Room. 
„Ester a depășit primele emoții și se integrează perfect în atmosfera gândită de regizorul Petre Năstase. Momentul nostru arată aproape așa cum ne dorim  și suntem foarte motivați înainte de ultima repetiție generală din 15 mai, cea în care juriul va acorda punctajele pentru concurenți”, a adăugat șefa delegației țării noastre.

(w640)

Între cele două repetiții oficiale, Ester Peony și ceilalți artiști care o vor însoți pe scenă au exersat fiecare element de coregrafie într-un studio din Tel Aviv, pentru a rămâne conectați la atmosfera show-ului. Pe 8 mai, Ziua Memorială, când israelienii își comemorează eroii, artiștii au vizitat orașul și au profitat din plin de soare pe celebra plajă de la Marea Mediterana. A urmat o nouă zi importantă în calendarul local, cea care marchează independența statului Israel, când artiștii s-au relaxat într-o croazieră oferită de organizatori delegațiilor prezente la Eurovision, pe coasta orașului Tel Aviv.

•       Emisiunea „Destinația Tel Aviv” urmăreşte pas cu pas delegația României la Tel Aviv, zilnic, de la 19.55, la TVR 1
Urmăriți cum decurg pregătirile pentru Eurovision, dar și imagini inedite cu artiștii în decorul orașului de la Marea Mediterana în „Destinația Tel Aviv”, zilnic, la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional și online pe TVR+, până în data de 18 mai.     

•       Semifinalele şi finala Eurovision, din 14 şi 16, respectiv 18 mai, vor putea fi urmărite pe TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional.
Ester Peony, reprezentanta noastră la ediția din acest an cu piesa „On a Sunday”, va urca pe scena Eurovision Song Contest pe 16 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 6 de intrare în concurs. Alături de reprezentanta noastră, în a doua semifinală participă: Elveția, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croația, Lituania, Malta.

Foto: Thomas Hanses/eurovision.tv (repetiție), Dana Tamari (backstage & conferința de presă).

Echipa Eurovision România

***

Pentru sprijinul acordat în organizarea concursului Eurovision 2019, TVR mulţumeşte partenerilor săi: TAROM, transportator oficial al echipei României la Eurovision, DB Schenker Romania, Cotnari, Farmec și Prăvălia Mofturi.