images

Eurovision România 2019: Împlinește visul!

Înscrie-te acum în cursa pentru un loc pe scena din Israel! Împlinește-ți visul de a cânta pe scena celui mai mare concurs internațional de muzică!

În 2019, Televiziunea Română va sărbători, pe scena Eurovision de la Tel Aviv, a 20-a participare la prestigiosul concurs internațional de muzică.

Înscrie-te acum în cursa pentru un loc pe scena din Israel! Împlinește-ți visul de a cânta pe scena celui mai mare concurs internațional de muzică!

Înscrierile se fac exclusiv online, completând formularul disponibil aici, până în data de 10 decembrie 2018 (ora 24.00).

Artiștii care vor trece de etapa preselecției vor concura în cadrul semifinalelor și finalei naționale, sub forma unor show-uri transmise de Televiziunea Română.

Dacă în etapa semifinalelor, concurenții vor fi evaluați de un juriu național, la marea finală notele vor fi acordate de un juriu internațional. Reprezentantul României va fi ales de jurații de specialitate și publicul larg, conform Regulamentului Selecției Naționale, disponibil aici.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. În această calitate, TVR este official broadcaster al Eurovision Song Contest în România.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

În 2019, sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest va aduce pe scena din Tel Aviv reprezentanţii ţărilor înscrise în competiţie, semifinalele urmând să se desfășoare pe 14 și 16 mai, iar Marea Finală, pe 18 mai.

În România, concursul internaţional va fi transmis în exclusivitate de Televiziunea Română, în calitate de official broadcaster.

Echipa Eurovision România